BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Loonse en Drunense Duinen

In het weekend van 28 t/m 30 augustus zijn Ine en ik uitgenodigd door Eline en Bart om te komen overnachten in een huisje van het Landal Vakantiepark Kaatsheuvel. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Het was erg gezellig en de omgeving is ook prachtig. De Loonse en Drunense duinen zijn een magneet voor dagjesmensen.

Wij hebben echter ook de kans waargenomen om een fietstocht door de Loonse en Drunense duinen te maken dus hebben we onze fietsen meegenomen. Op de vrijdag hebben we een rondje gemaakt. Deze omgeving hebben we al een keer bezocht in september 2011, maar het zag er toch weer heel anders uit. Nu was de hei vol in bloei.

Een gedeelte van de route liep achter de Efteling langs, langs Vila Pardoes, Vakantiepark Bosrijk, Efteling Loonsche Zand en het terrein van Golfclub Efteling. Leuk om de Efteling ook eens van deze kant te zien. Het ziet er allemaal sprookjesachtig uit.

Eenmaal aangekomen in Loon op Zand was het tijd voor een lunch. Deze hebben we genoten bij Café De Kiosk. Het dorp stelde niet zoveel voor en dit terras was zo’n beetje het enige wat we hebben gezien. Dat betekent overigens niet dat er ook niets anders was, we hebben er ook niet naar gezocht. De lunch was prima en het biertje heerlijk.

Hierna gingen we echt de Loonse en Drunense bossen in, langs Huis ter Heide. Het gebeid heeft prachtige en goede fietspaden. Ik denk wel dat het in de zomer zo druk is dat je wel een beetje file-fietst. Even later hebben we de fiets even geparkeerd en zijn het stuifzand opgelopen.

Ook een tochtje door het buurtschap Giersbergen was een verrassing. Zeker een plek om even te stoppen voor en kopje koffie of iets anders. Dat hebben wij deze keer toevallig niet gedaan. Dat is voor een volgende keer. We zijn wel even gaan zitten bij Het Genieten, een recreatiepark met een leuke speelplaats voor kinderen gelegen aan het terras. Leuk om naar te kijken. Bijkomende mazzel was dat Ine het lumineuze idee had om onder een grote parasol te gaan zitten. Kort hierna kwam de regen met bakken uit de lucht, wij zaten mooi droog.

Daarna waren we vrij snel terug bij het punt van vertrek en konden we terugkijken op een prachtige fietstocht.

Plaatsten: De Moer, Loon op Zand, Giersbergen

Knooppunten:
32 – 52 – 55- 31 – 38 – 37 – 41 – 36 – 35 – 34 – 72 – 33 – 22 – 32

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén