BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Heuvelland Noorbeek – Eijsden

Onze tweede volle dag in het Zuid-Limburgse heuvelland hebben we aangegrepen op opnieuw een fietstocht te maken. Deze keer heb ik het mezelf wat gemakkelijker gemaakt door een e-bike te huren. De route die ik heb uitgezet was 47 km. En het moest wel een beetje leuk blijven met al die klimmetjes. Op maandag en dinsdag heb ik die al aardig wat gehad. Niet dat ik er een hekel aan heb, maar het was warm en na 1 klimmetje staat het zweet al op m’n rug. Dat wilde ik vandaag niet.

We zijn vertrokken vanuit de Terlingerhoeve richting Hoogcruts. Daarna ging de route via de Schilberg met een omweg naar Noorbeek. Daar hebben we de VVV bezocht omdat we in ons verblijf leuke boekjes hadden gezien met goede informatie over Limburg en in het bijzonder het Heuvelland.

Na Berghuizen bereikten we Mheer. Hier waren we maandag al even kort geweest. Het ziet er uit als een gezellig dorpje. Bij een volgend bezoek aan Limburg zullen we hier zeker nog een keer terugkomen.

Na Mheer en Libeek kwamen we in Mesch, het dorpje dat in de Tweede Wereldoorlog door de geallieerde het eerste Nederlandse dorp was dat werd bevrijd. Vlak voor Mesch was een mooie uitkijktoren gebouwd. Hier zijn we omhoog gegaan. Er waren kaarten waarop stond wat er in de verte te zien was. Helaas was het iets te heiig om alles goed te zien. Ik had de verrekijker meegenomen, dus konden we wel iets in de verte herkennen.

In Mesch misten en een knooppunt. We gingen België in. Het fietsen in België is zeker niet vervelend, er zijn prachtige vergezichten. Maar eenmaal in een dorpje of stadje valt het al snel tegen. Er is weinig sfeer de bekennen en er zijn ook nauwelijks fietspaden.

Na een korte omzwerving kwamen we terug in Mesh. Hier wilden we wat drinken, maar helaas waren uitgerekend op de woensdag alle horecagelegenheden gesloten. Dus maar weer verder. Via Moelingen (België) en over de A2 naar Eijsden. Toen we Eijsden inreden zagen we meteen Kasteel Eijsden liggen. We hebben de fietsen geparkeerd en zijn het kasteel en de tuinen gaan bekijken. Zeer de moeite waard. In Eijsden hebben we geluncht bij Grandcafé Paternoster. Daar hadden ze een heerlijke Frankfurter worst op een broodje.

Het gedeelte na de lunch was een aaneenschakeling van mooie Zuid-Limburgse wegen en dorpen. In Eckelrade hebben we tegenover de kerk nog even op een bankje onze druiven opgegeten. In Banho,t hebben we bij de Spar nog wat boodschappen gedaan. Daarna was de route voltooid.

Het was een mooie route en zeker met de e-bike heel goed te doen. We hebben ervan genoten.

Plaatsen: Terlinden, Hoogcruts, Schilberg, Ulvend (NL/B), Vroelen, Noorbeek, Wesh, Bergenhuizen, Mheer, Libeek, Mesch, ‘s-Gravenvoeren (B), Voeren (B), Withuis, Moelingen, Eijsden, Oost-Maarland, Rijckholt, Gronsveld, Eckelrade, Sint Geertruid, Herkerade, Banholt

Knooppunten:
83 – 84 – 429(B) – 430(B) – 81 – 80 – 100 – 431(B) – 422(B) – 421(B) – 420(B) – 77 – 76 – 75 – 74 – 73 – 106 – 72 – 82 – 83

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén