BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Julianagroeve en Groeve ‘t Rooth Cadier en Keer

Na in de vakantie vele fietskilometers te hebben gemaakt was het ook een keer tijd om een mooie wandeling te maken. Toen Ine haar fietstochtje had gemaakt vanuit Terlinden naar Valkenburg kwam ze op de terugweg lang groeve ‘t Rooth. Ze vond dat zo mooi dat we besloten een wandeling in die buurt te maken.

De keuze was gevallen op de wandelroute C7 van de gemeente Eijsden-Margraten. We parkeerden onze auto in het centrum van Cadier en Keer en vonden al snel een groen paaltje van de route. Maar na twee volgende paaltje konden we niets meer vinden. We besloten om de route andersom te lopen. Dat ging beter.

Net buiten Cadier en Keer passeerden we een groepje wielrenners die een deel van de groep kwijt was. De wegkapitein van de groep was Bram Tankink. Ik begroette hem kort en het leuke van Bram is dat hij ook gewoon terugpraat. Het blijft een leuke kerel, leuk om hem ontmoet te hebben.

Nu konden we de route goed volgen. We hadden hem niet op GPS maar wel een kaartje. Daarmee lukte het prima.

Het weer was inmiddels wel wat omgeslagen. Na een paar super hete dagen was de temperatuur nu gedaald naar zo ongeveer we graden, met een frisse, stevige wind. Zeker om de hoger gelegen gedeeltes van de wandeling tussen de open velden was het best fris.

We kwamen langs de groeve ‘t Rooth. Deze mergelgroeve is sinds 2018 niet meer actief en er wordt nu hard gewerkt om de natuur terug te brengen. Bezoek is echter (nog) niet mogelijk. Bij de groeve is een uitzichtpunt. Daar hebben we even gezeten en de grazende kudde schapen en konikpaarden bewonderd.

We vervolgden onze route en na goede wegen (fietspad) bereikte we Cadier en Keer weer. We hebben lekker gewandeld.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén