BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

De Meinweg bij Herkenbosch

Op de terugweg van Zuid-Limburg naar huis besloten we om halverwege nog een fietstocht uit te zetten. Zo zijn we naar de bosbrasserie In de Sluis gereden, hebben we de auto geparkeerd en op de fiets gestapt. Bij de bosbrasserie is ook het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Meinweg. We hebben het niet bezocht, we zijn gaan fietsen.

We fietsten meteen midden in de bossen. Zo nu en dan was het fietspad flink mul waardoor gewoon fietsen niet gemakkelijk was. Ook waren de paden soms erg smal. Maar het is wel een prachtige omgeving.

Even later was er een klein stukje langs een fabrieksterrein, maar dat was niet vervelend. Het gedeelte daarna was vooral door de open landerijen. Na 12 km was het tijd voor de eerste stop. We kwamen langs een mooi bankje naast het bruggetje over de Roer.

Hierna volgende de plaatsen Paarlo, Posterhold en Vlodrop. We fietsen vlak langs de Duitse grens. in Vlodrop besloten we een lunch te nemen bij Café Bremmers. Het werd een soepje, erg lekker. We konden er weer tegen.

We kwamen langs Vlodrop-Station. Dat was nogal verrassend omdat er helemaal geen treinspoor was. Een bord aan de kant van de weg gaf uitsluitsel. Vroeger heeft er wel degelijk een spoor geleden. Zie hier voor wat meer informatie. Ook was hier het hotel St. Ludwig. Nog meer informatie over Sint Ludwig is hier te lezen.

Na nog flink wat mulle stukken bospad bereikten we het einde van de route. De auto stond er nog en de bagage zat er ook nog in. Einde van een mooie fietstocht in een prachtige omgeving. Hier komen we nog een keer terug.

Plaatsen: Herkenbosch, Melick, Paarlo, Holst, Posterholt, Vlodrop, Tusschen de Bruggen, Etsberg, Rothenbach, Vlodrop-Station

Knooppunten: 78 – 56 – 79 – 66 – 65 – 14 – 76 – 67 – 73 – 69 – 59 – 58 – 72 – 71 – 57 – 56 – 70 – 55 – 95 – 81 – 80 – 78

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén