BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Tongelaarstocht Gassel 2020

Het lukt nog zomer, gezien de temperaturen, maar toch is inmiddels het toertocht seizoen voor de mountainbikers begonnen. dit weekend was de toertocht van Gassel. Veel andere toertochten waren afgelast i.v.m. Corona. Deze niet dus besloot ik af te reizen naar Gassel. Ik wilde lekker vroeg beginnen en stond net na 8 uur al klaar om me in te schrijven. Helaas waren ze nog niet zover en begonnen ze echt om 8:30u pas met inschrijven.

Dus heb ik een kort ritje gemaakt naar de Kraaijenbergse plassen. De omgeving ken ik goed, want hier kom ik heel vaak met mijn doordeweekse wielrenrondjes. Dat half uurtje was redelijk snel voorbij. Ook kon ik even checken hoe de temperatuur was, ‘s morgens was het nogal koud. De armstukken en een jasje kon geen kwaad.

De route was, gezien het weinige bos in de directe omgeving van Gassel, nogal saai. Niet de omgeving hoor, maar wel de lange verbindingsstukken over verharde en deels verharde wegen. Het eerste echte bosgebied waren de Langeboomse bossen. Daarna volgenden wat kleinere stukjes bos en weer wat verbindingsstukken.

De pauzeplaats was prima, de verzorging goed. Omdat ik iets te vroeg was was er nog geen muzikale ondersteuning, de fanfare kwam net aanlopen toen ik aan de thee zat. Of ik iets heb gemist valt nog te bezien.

Het gedeelte na de pauze was ook best oké. De route was echter wel op enkele plekken moeilijk te volgen. Niet alle linten hingen op logische plekken. Gelukkig had ik de route op mijn Wahoo en werd ik gewaarschuwd als ik fout ging. Ondanks dat was het, zeker in het gedeelte van de route, af en toe een zoekplaatje.

Ik hef gekozen voor de 47 km route. Er waren 3 splitsingen. Ook niet voor het einde, dus was het nog even aanzetten. Uiteindelijk heb ik 48,8 km gefietst. En het leuke was, het was de eerste toertocht met mijn nieuwe Giant XTC Advance 2. Het beviel erg goed dus er zullen er zeker meer worden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén