BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Horst – MTB route Schadijksebossen

Hij stond al langer op de wensenlijst, de MTB route in de Schadijkse bossen bij Horst/Hegelsom. Dit is één van de mooiere routes van Nederland volgens de website MTBroutes.nl. Niet een heel lange route, maar wel helemaal singletracks.

Bij aankomst op de parkeerplaats bij de start van de route regende het even pijpenstelen. dus heb ik even gewacht tot de regen wat afnam. Maar ik wist toeneem dat de route zelf wat natter en misschien ook wat modderiger zou zijn. Dat modderige viel eigenlijk wel mee omdat hier vooral veel zandgrond is. Als die opdroogt valt het gewoon bijna vanzelf van de fiets. Het hoopt zich wel op in de ketting, dus die knarste flink.

De route is echt de moeite waard om een keer te doen. Wel iets te kort, ik was terug voordat ik het wist. Dat kwam ook omdat mijn snelheidswinst niet helemaal goed werkte, dus de afstand is waarschijnlijk ook niet helemaal natuurgetrouw. Wel is er een mogelijkheid om naast de langere rode route ook de blauwe route te nemen. De routes lopen grotendeels over hetzelfde pad. De blauwe route wijkt op een gegeven moment af. Deze route is met name voor beginners en is dus iets gemakkelijker, niet dat de rode route niet te doen is. Elke MTB’er die wat kilometers heeft gemaakt kan de route aan.

Conclusie: de route is zeker een aanrader om een keer te doen. Neem echter wel de tijd om beide routes te doen of neem de rode route twee keer. Het 8s verstandig om je eerst buiten de route even warm te fietsen, de singletrack begint meteen en houdt eigenlijk niet meer op. Het is fijner om er lekker warm een te beginnen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén