BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis Eigen Route

Vandaag ben ik weer met de mannen het Sint Tunnisse bos ingegaan. Evenals vorige week hebben de ons eigen rondje weer gemaakt. Maar vorige week liep het anders dan gepland. Door een dikke boomstronk die ik op mijn achterderailleur kreeg raakte deze ontzet. Hij was zo krom dat ik niet verder kon. Dus moest ik de rit afbreken en ben ik naar huis gesukkeld.

De fiets is in reparatie gegaan bij Kocken in Boxmeer. Nadat ik eerst zelf had geprobeerd om de derailleurkooi te demonteren en recht te buigen bleek dat het schakelen verre van goed ging. Dus professionele hulp was noodzakelijk. Er is uiteindelijk een nieuwe achterderailleur gemonteerd.

Vandaag was dus de eerste keer dat ik met de gerepareerde fiets op pad ging. En ik moet zeggen, het ging echt als een speer. Ik heb het vermoeden dat er al eerder iets aan de derailleur verbogen is waardoor hij niet voor de volle 100% lekker liep. Maar in pricipe kon er volgens mij nog goed mee fietsen. Totdat ik het verschil met nu merkte. Hij liep weer zoals toen ik hem net had.

Dus de eindtijd gaf ook zeker een goed gevoel. Met een gemiddelde van bijna 23 km/u mag ik zeker niet klagen. Ik heb nu al weer zin in de volgende rit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén