BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Molen van ’t Oventje – F16 Volkel Airfield Rondje vanuit Sint Anthonis

Ik had het maken van een rondje op de wielrenner voor dit jaar al afgeschreven, maar het blijft toch nog steeds aardig weer, vooral droog. Dus heb ik na mijn werkdag toch nog een keer de wielrenschoentjes aan gedaan en heb een rondje uitgekozen. 60 KM was wel voldoende, zeker omdat het nogal grijs weer was en de schemering steeds vroeger invalt. Voor het donker wil ik sowieso thuis zijn.

En dat is gelukt. Bij vertrek zei ik nog dat ik er deze keer een rustig ritje van wilde maken, maar ik ken mezelf. Als ik richting de 30 km/u gemiddeld ga wil ik die minimaal aanhouden. Maar tegelijkertijd denk ik dan, als 30 km/u haalbaar is, dan in 31 km/u dat mogelijk ook. Aan het einde van de rit was het 31,5 km/u en dat is voor mijn doen prima. Ik was tevreden.

De rit ging ook prima. De wegen die ik inmiddels kies zijn prima. Hier en daar ben ik bewust of onbewust wat van de vooringestelde route afgeweken. In het begin ben in niet via het fietspad tussen Ledeacker en Rijkevoort gegaan, langs de Vrijstraat, omdat ik weet dat dat een slecht fietspad is met veel bulten door de boomwortels. Het alternatief langs de Papervoortsedijk was niet veel beter.

Het afwijken van de route begon eigenlijk al eerder, in Sint Anthonis. Omdat er nog steeds aan de doorgaande weg wordt gewerkt moest ik via de Nullen naar Ledeacker. Daar zit ook een stuk onverhard bij en dat is voor een wielrenner niet fijn. Maar het is gelukt.

Ik was dus prima tevreden met de rit.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén