BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Somerseheide en Nederweert

Het blijft maar mooi weer. Ook vandaag scheen er nog een prachtig herfstzonnetje. De temperatuur was wel wat fris, maar een uurtje na de middag werd het steeds aangenamer. Handschoentjes waren geen overbodige luxe.

We begonnen op de parkeerplaats wandelroutes Someren, vlakbij Boscafé De Soete Inval Someren en Natuurpoort Vennehorst. Van daaruit fietsen we langs de golfbaan Someren richting het startpunt van de route, knooppunt 33.

Het eerste gedeelte van de route voerde ons door verschillende natuurgebieden, zoals de Somerseheide, Vroolijke Jager, Pan Bobsenberg, Hugterheide en het Weerterbos. Allemaal prachtige bosrijke plekken, maar het Weerterbos spande de kroon.

De eerste foto’s zijn van onze eerste stop bij De Pan, de andere foto’s zijn van het Weerterbos. Heel bijzonder was de boom met een Krul in de stam.

Het tweede gedeelte van de route liep vooral door uitgestrekte agrarische landerijen. Grote moderne boerderijen, maar ook verschillende boerderijen waar het een flink rommeltje was. Ook de landelijke luchten van varkens en kippen kwamen je tegemoet. Het landschap was saai en vlak. Mocht je een route in deze omgeving willen plannen, mijd dan dit gebeid en zoek een meer bosrijke omgeving.

Al met al was het toch weer een heerlijke fietsdag. Dat we die zo laat ik het jaar nog konden meemaken was een cadeautje. Ik zeg niet dat het de laatste fietstocht van dit jaar is, want je weet tegenwoordig maar nooit. Maar deze hebben we ‘in the pocket’.

Plaatsen: Maarheeze, Boecket, Nederweert, Someren-Heide

Knooppunten:
33 – 62 – 64 – 63 – 84 – 74 – 70 – 01 – 68 – 66 – 86 – 33

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén