BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis – Venray – Overloon

Ik wilde door-de-weeks wel weer een keer wat anders. Dus heb ik gezocht naar een route voor de Moutainbike. En daarvoor is Komoot echt een uitkomst. Daarmee kun je klikken op een favoriet segment en daarna routes bekijken van andere leden die dat segment in een route hebben gefietst. Daarmee kun je dus hele leuke ideeën opdoen.

Zo kwam ik dus een soort gravelride route tegen die door een deel van de MTB route van Venray en van Overloon gaat. Die combinatie leek me echt wel leuk.

Om bij een beetje interessant stukje te komen moest ik wel een paar kilometers over vlak asfalt. Dat viel een beetje tegen. Maar daarna werd het ook wel heel leuk. Er er vallen ook wel zo nu en dan wat puzzelstukjes ik elkaar. Zo kwam ik via een heel andere weg op de oude Venrayse MTB route terecht. En ook een gedeelte, het Zwarte Water, waarvan ik eerder dacht dat ik er nog nooit was geweest, bleek een stuk natuurgebied te zijn waar ik langere tijd geleden veel doorheen gefietst heb omdat ook dat deel uitmaakte van de MTB route van Venray. Inmiddels is dat niet meer zo, dus ben ik er ook lang niet meer geweest. Dan kan niet worden gezegd van de motorcross-‘vrienden’. Die zijn, aan de sporen te zien, regelmatig te gast in dit gebied. Veel paden waren omgeploegd en hadden diepe gaten.

Na het Venrayse gedeelte heb ik grote delen van de Overloonse MTB route gefietst. Het ging zo goed dat ik er weer een paar PR’s uit heb geperst. Hierna was het een kwestie van terugfietsen, waarbij ik wederom op stukken kwam die ik vroeger met toertochten heb gefietst maar inmiddels niet meer in de toertochten zijn opgenomen. Tenslotte kwam ik langs de Radioplassen. Het was inmiddels aan het schemeren, dus kwamen de lichtjes weer goed van pas. Ook het halve rondje om de Radioplassen was een stuk dat ik al lang niet meer had gedaan.

Als met al een leuk rondje. Ik denk wel dat ik ga kijken of ik wat kleine aanpassingen kan doen om ook het begin wat interessanter te maken. Maar de basis is er.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén