BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Maasduinen

Omdat er dit jaar bijna geen toertochten doorgaan door de Coronapandemie, kom ik ook niet op zoveel verschillende plaatsen. Zoals de Maasduinen. Elk jaar is in dit natuurgebied een toertocht georganiseerd door de toerclub Gennep. Deze keer dus niet en om toch een keer in dit gebied te fietsen zocht ik een geschikte route. Deze vond ik van iemand op Strava.

Met wat aanpassingen aan de route, ik heb hem iets langer gemaakt, ging ik vandaag op pad. Het was voor de eerste keer dit jaar een beetje koud, dus een extra jasje was geen overbodige luxe.

De start van de route was op de parkeerplaats bij Heldro ijs in Ottersum. Van daaruit was het even opwarmen richting de eerste bospaden.

Het eerste gedeelte van de route was prima. Daarna was het weer even door het buitengebied fietsen om de Maasduinen te bereiken. Ook daar waren de eerste kilometers prima. Iets veder naar het zuiden werden de paden steeds minder uitdagend. Veel kilometers gingen over het standaard fietspad, en dat is natuurlijk voor de mountainbike niet de bedoeling. Op enkele plaatsen heb ik een kleine omtrekkende beweging gemaakt om wat van het fietspad af te wijken.

Het gebied is en blijft echter een prachtig natuurgebied. Dus met hier en daar wat wijzigingen moet er toch een mooiere route uit te zetten zijn. Deze was voor grote delen niet. Ook het navigeren lukte me niet altijd even goed. Verschillende keren moest ik omkeren om het juiste pad weer te vinden.

Het was leuk om dit gebied dit jaar toch een keer te bezoeken. Maar of ik dat snel weer zal doen….met wat aanpassingen wellicht wel.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén