BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Wandelroute Va8 – Valkenburg aan de Geul – Buitengoedroute

De laatste dag dat Swen nog bij ons in Zuid Limburg was hebben we nog een korte wandeling gemaakt in de buurt van het vakantiepark Kasteeldomein De Cauberg, waar we ons huisje hadden. Tegenover de ingang van het park aan de Cauberg loopt je via een breed bospad richting de wandelroute VA8. Na zo’n 500 meter bereikten we de wandelroute. Deze hebben we voor het grootste gedeelte gevolgd.

Deze route loopt ook deels over de MTB route Valkenburg (Cauberg). Deze heb ik vorig jaar een keer gefietst en ik weet dus dat die er zwaar is omdat er flinke lange en steile klimmetjes in zitten. Met het wandelen is het zwaar, dus laat staan met de fiets.

De langste klim begint bij de Chalet Tivoli aan het einde van de Plenkertstraat. Daar gaat het steil naar boven. Eenmaal boven loop je door het bos weer naar beneden. Het is bekend dat bij nat weer er hier nogal wat modder is, en dat was vandaag niet anders. De afdaling gaat richting het Geul dal. Even later kom je dan weer terug bij Chalet Tivoli. Van daaruit gaat de route een beetje door het vlakkere buitengebied van Valkenburg en uiteindelijk kom je ook in Valkenburg zelf uit. Daar aangekomen zijn we van de route afgeweken. Na wat door Valkenburg te hebben gelopen zijn we teruggegaan naar de Cauberg. Net voor het kerkhof aan de Cauberg kun je linksaf richting de Trichtergrubbe, een modderig en steil pad terug naar de Cauberg. Hierna waren we rond en terug bij ons vakantiehuisje.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén