BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Overloon vaste route (afgebroken)

Ik wilde weer een keer de orginele Overloonse MTB route fietsen. Maar de aanrij route heb ik wel wat veranderd. Voorheen fietste ik in 1 rechte streep naar een beginpunt tussen Stevensbeek en Overloon. Nu ben ik daarvan afgeweken en ben richting de Radioplassen bij Stevensbeek gefietst. Van daaruit ben ik door de bosgebieden richting de MTB route gegaan. Op deze manier pik ik zoveel mogelijk bos mee.

Ik had me voorbereid op wat modder, aangezien er ’s nachts natte sneuw was gevallen. Maar in de eerste bossen zag ik al dat het een lastig verhaal ging worden. Het was een zooitje. En dat werd niet beter toen ik in de Overloonse bossen, op de MTB route zelf kwam. Ontwijken van de plassen en modderpoelen kon gewoon niet. Da’s niet zo’n probleem, als je er een maal door bent maakt het ook niet meer uit.

Maar wat wel erg vervelend was, was dat ketting ongelooflijk ging knarsen en kraken. Zeker als ik de lichtere versnellingen gebruikte, en die heb je wel nodig in Overloon, was het lawaai niet van de lucht. Daarnaast werd mijn zorg bewaarheid toen bleek dat de remblokjes van mijn achterrem op waren.

De voortgang was ook niet erg hoopgevend. Uiteindelijk heb ik na het eerste gedeelte, toen ik aankwam op de plek waar ik normaal gesproken een korte pauze nam, besloten om vanaf daar rechtstreeks naar huis te fietsen en de route niet af te maken. Eerst maar even de fiets weer in orde brengen. Met de modder heb ik het wel even gehad.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén