BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

MTB Route Bergen blauw en rood

Zeer strenge winterse omstandigheden zijn gemeld voor de komende week, dus besloot ik om mijn wekelijkse MTB rit op de zaterdag te doen. Al langere tijd was ik van plan om de MTB route van Nieuw Bergen te fietsen. Deze (de rode route) is te vinden op de site MTBRoutes.nl. Ik kan me herinneren dat de route niet vreselijk uitdagend is, maar het is weer een keer wat anders.

Om er een redelijke afstand van te maken was mijn plan om eerst de rode route en daarna de blauwe route te doen. De blauwe route volgt in zijn geheel de rode route, maar de rode route heeft nog een extra uitstapje richting het Reindersmeer. Een goed plan, maar het liep iets anders.

Vanaf de parkeerplaats aan de N271 in Well ben ik naar de aansluiting op de MTB route gefietst. Daar heb ik de rode en blauwe routepijlen gevolgd. Mij viel op dat de blauwe route wel erg lang de rode route volgde en de afsplitsing lang op zich liep wachten. Totdat ik de paden herkende en me realiseerde dat ik de splitsing had gemist. Dus op de kaart gekeken om te kijken waar ik was. Het werd me duidelijk waar ik verkeerd ben gegaan, dus heb ik de volgorde omgegooit, eerste de blauwe route en daarna de rode.

Aangekomen bij de splitsing zag ik wat er verkeerd was gegaan. Precies op de plek waar de pijl richting de rode route zou moeten staan was een boom omgevallen waardoor ik die niet heb gezien. Deze keer heb ik de splitsing wel genomen. De extra lus van de rode route is echter niet uitdagend. Grote delen lopen over normale fietspaden. Het tweede gedeelte gaat iets meer over bospaden.

Om er nog een extra uitdaging uit te halen heb ik ook nog het rondje om het Reindersmeer gedaan. Eigenlijk is dat niet de bedoeling omdat het wandelgebied is. Dus de wandelaars die er waren heb ik wel duidelijk voorrang gegeven. Overigens is het rondje om het Reindersmeer (ca. 5 km) niet helemaal te fietsen. Sommige delen zijn zo mul dat je er met de fiets eigenlijk niet doorkomt. Maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Voor wat betreft het weer wat het goed te doen. Het miezerde iets, maar dat mocht geen naam hebben. En omdat er in de Maasduinen vooral zandgronden zijn waren de paden niet overdreven modderig. Wat dat betreft een goede keuze. Ook de temperatuur was ruim boven 0. De week hierna gaan de temperaturen onderuit en wordt het kouder dan -10 met veel sneeuw. Het is afwachten wanneer de fiets de schuur weer uit kan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén