BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

De Rozenfietsroute

Vandaag heb ik samen met Ine De Rozenfietsroute in de buurt van Horst, Lotus en Grubbenvorst gefietst. Althans, het grootste gedeelte ervan. De originele route die we vonden op de site www.fietsnetwerk.nl is oorspronkelijk iets meer dan 66 km. We hebben hem ingekort tot zo’n 50 km.

En ik moet zeggen, we hebben al heel wat kilometers in deze omgeving gefietst, maar er zaten toch weer leuke wegen en paden tussen die wij nog niet kenden. Een mooie verrassing.

Onze eerste stop was bij de Houthuizer molen in de buurt van Lottum. We hadden zelf koffie een broodjes meegenomen, ondanks dat de terrassen en restaurants weer open zijn. Maar omdat we redelijk vroeg op pad waren wilden we ook zelfvoorzienend zijn. En er gaat niets boven een zelfgemaakt bakje koffie op een bankje in een mooie landelijke omgeving.

Vanuit daar gingen we naar Grubbenvorst. We hebben ons weten te beheersen toen we lang Clevers kwamen ??. Hierna ging het langs het veilingterrein en kwekerijen naar het voormalige Floriade terrein. Je kunt hier mooi over het terrein fiets en wandelen en sommige paviljoens van de Floriade zijn nog duidelijk te herkennen.

Daarna volgde het natuurgebied Koelbroek nabij Boekend. Waarna de route langs nog meer kwekerijen, van vooral blauwe bessen en groente, verder ging. Langs een rustig weggetje hebben we onze laatste koffie gedronken en broodjes gegeten. Daarna was het weer terug naar de auto, die we op de carpoolplaats van Horst hadden geparkeerd.

Een hartstikke leuke en verrassende route. Jammer dat het bewolkt was, maar ondanks dat hebben we er heerlijk van genoten.

Plaatsen: Horst, Melderslo, Homberg, Lottum, Houthuizen, Grubbenvorst, Boekend, ’t Rooth, Lange Heide, Sevenum, Ulfterhoek

Knooppunten: 86 – 89 – 90 – 91 – 82 – 81 – 83 – 40 – 41 – 43 – 79 – 78 – 77 – 76 – 42 – 44 – 75 – 85 – 86

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén