BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Ravenstein en terug via Overasselt

Het trainen voor mijn wielrentocht in Zuid-Limburg gaat door. Deze zaterdag heb ik een route gepland van zo’n 80 km om in ieder geval de afstand een beetje in de benen te hebben.

De route ging vai Landhorst en Winertoord naar Mill en Langenboom. Daarna werd de rotje naar Zeeland en Schaijk ingezet om vervolgens naar Ravenstein te gaan. Het fietsen van de Maasdijk was een beetje mijn doel. Daar aangekomen leidde de navigatie mij de dijk af. Dat had ik bij het plannen van de route niet voorzien. Dus koos ik ervoor om op de Maasdijk te blijven. Toen ontstond het idee om hier en daar wat kilometers erbij te smokkelen en te proberen om de 100 km aan te tikken. Als dat zou lukken heb ik in ieder geval de Gran Fondo van Strava in the pocket.

En het lukte. Ik heb wat extra kilometers toegevoegd door om de Kraaijenbergse plassen te fietsen. Maar dat was nog niet niet genoeg. Dus aangekomen in de buurt van Sint Anthonis besloot ik door het bos terug te gaan. Ook dat was net niet genoeg, dus was een klein extra rondje in Sint Anthonis zelf ook nog nodig. Thuis aangekomen stond te teller op 100,6 km.

De route was leuk. Wel zaten er enkele stukken in waarbij het fietspas er zeer slecht bij lag. Vooral he5 gedeelte tussen Mill en Langenboom was zeer slecht, maar ook het stuk na Zeeland moet eigenlijk onder handen genomen worden. Hier en daar was er wel asfalt afgeschraapt, maar er waren nog erg veel bulten over. Hopelijk wordt er snel wat aan gedaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén