BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Een ramp: een scheur in het frame van mijn Giant XTC Advance 2

Na het poetsen zag ik plotseling dat er wat lak van de bovenhuis was afgesprongen. Bij nader onderzoek bleek dat het meer dan een stukje lak was, de lak was gebarsten. Is het frame dan gescheurd? Ik twijfelde, maar had er wel flinke buikpijn van.

Wat te doen? Voor alle zekerheid de Giant Store in ‘s Heerenberg gebeld met het slechte nieuws. Zij gaven aan da5 het verstandig was om duidelijke foto’s te maken en ze naar hen door te sturen. Zo gezegd, zo gedaan.

Na een paar dagen werd ik gebeld. De foto’s waren doorgestuurd aan de importeur van Giant en al snel werd verteld dat het frame onder garantie vervangen ging worden. Een garantie-frame werd verstuurd. Mij is uitgelegd dat ze als garantie-frame altijd het frame van het duurste model van de serie werd gebruikt. Dat betekent dan wel dat ik helaas afscheid moet nemen van mijn prachtige goud-grijs kleurcombinatie. Maar ja, je hoort me niet klagen, met deze uitstekende en snelle service mag je ook niet klagen.

Vandaag heb ik mijn fiets weggebracht naar ‘s Heerenberg. Daar gaan ze aan de slag met het omzetten van alle onderdelen. Ik heb he5 nieuwe frame al in mijn handen gehad. Hij is iets lichter dan het oude frame. Glanzend grijs met mat zwart. Het gaat wel een mooie fiets worden. Ze geven een prioriteit aan de werkzaamheden, dus misschien heb ik hem voor mijn vakantie alweer terug.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén