BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

En weer pech, de Koga Kimera Road is ook gescheurd

Jammer, jammer, jammer. Na 7 prachtige jaren en 13.500 km merkte ik dat mijn racefiets, de Koga Kimera Road, niet meer zo stabiel was dan voorheen. Had ik een lekke band, nee. Was er meer aan de hand, ja.

Na een tocht in de buurt, waarbij ik een zwabberend gevoel had op de fiets, heb ik de fiets eens goed onderzocht. En ja hoor, opeens zag ik een beschadiging op het frame. De achterbrug aan de rechterkant was gebroken, iets achter de bottom bracket.

Natuurlijk was ik ontdaan en verdrietig. Ik had nog niet het plan om afscheid te nemen, maar hij was niet meer te redden. Dus ben ik op zoek gegaan naar een goede vervanger. Omdat ik heel veel plezier heb gehad met deze fiets mocht het in ieder geval geen stap terug zijn. Wat zou het dan moeten worden. Opnieuw een Koga? Dat was wel mijn voorkeur.

Toen ik naar Kocken in Boxmeer ben geweest om mijn vermoeden te laten bevestigen werd ik gewezen op een hele mooite Koga die ze daar hadden staan. Niet mijn maat, maar die kon worden besteld.

Het leek me echter niet wenselijk om als 60-jarige met zo’n futuristisch model rond te gaan. Maar het is wel een mooie fiets. Het ging hem toch niet worden. Daarna heb ik een bezoek gebracht aan Thijs Hendriks in Wanroij. Daar werd voorgesteld om voor een Biachi Infinito te gaan. Wel iets boven budget, maar een hele mooie fiets.

Thuisgekomen overdacht ik de opties en ben ik nog even gaan surfen op het internet. Daar vond ik een prachtige Koga Kimera Premium 2022 bij fietvoordeelshop.nl. De fiets stond in Ede, dus heb ik besloten om de volgende dag daar een bezoekje te brengen, samen met Ine.

En dat liep uit tot een aankoop van een geweldig mooie fiets met een fantastische afmontage, de Shimao Ultegra DI2, electronic shifting. Geweldig. Drie dagen later, op dinsdag 1 augustus was het zover, ik kon hem gaan ophalen.

Dat betekende wel dat ik mijn oude vertrouwde en geliefde Koga Kimera Road daar kon/moest achterlaten. Bij het vertrek uit de winkel heb ik nog even een snelle blik naar hem geworpen en ben met pijn in het hart vertrokken. Echter, de nieuwe fiets maakt veel goed. Ik ga er vanuit dat er minstens zoveel mooie uren en kilometers mee ga genieten dan met de oude.

Wordt vervolgd…. (zie de racetochten)

(hier nog even een paar laatste foto’s van de Koga Kimera Road 2013:

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén