BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Weeze en Kevelaer

Er gaat een regenperiode aankomen. Vandaag zou de laatste dag zijn met een beperkte regenverwachting. Daarom heb ik een fietsroute uitgezet in een gebied waar ik onlangs met de wielrenner ben geweest en waarbij me opviel dat het een mooi fietsgebied is. Dat was in de buurt van Kevelaer.

Dus hebben we de auto geparkeerd in Wemb en zijn we richting Weeze gefietst. NIet het mooiste gedeelte van de route omdat het vooral langs de grote weg liep. Weeze is ook niet echt een dorp om te bezoeken voor de schoonheid. We zagen veel achterstallig onderhoud aan de huizen en rommelige tuinen. Dat viel dus tegen.

Het gebied na Weeze was echter zeer de moeite waard. In Kervenheim zijn we even gestopt voor een plaspauze.

Hierna vertrokken we verder en fietsen we vooral door heel veel agrarische landschappen met de daarbij behorende geuren. Na iets meer dan 20 km vonden we een bankje waar we ons zelf meegenomen zoete broodje hebben gegeten.

Even daarna fietsen we over het weggetje waar ik destijds met de wielrenner was geweest en waar ik het idee had gekregen om hier ook eens met de recreatieve fiets rond te gaan. De vorige keer ben ik niet door Kevelaer gegaan.

Direct bij aankomst in Kevelaer besloten we een terras op te zoeken om iets te eten. We vonden een plekje op het terras van restaurant Alt Derp. Daar hadden ze echter geen lunchgerechten, dus kozen we er maar voor om een goede warme maaltijd te bestellen. Dan hoefden we bij thuiskomst ook niets meer voor het eten te organiseren. Na het eten hebben we nog even gewinkeld en daarna het laatste stukje terug naar Wemb gefietst. Gelukkig hebben we het die dag droog gehouden. Iets wat de dagen hierna onmogelijk was šŸ˜„.

Plaatsen: Wemb, Hees, Weeze, Kervenheim, Wetten, Kevelaer

Knooppunten: 39 – 41 – 42 – 65 – 66 – 67 – 68 – 49 – 47 – 40 – 39

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén