BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen heeft me toch altijd tot de verbeelding gesproken. Het was een kleine wens om er een keer naartoe te gaan om het te bekijken.

En? Hoe was het? Nou, ik moet zeggen, het viel een beetje tegen. De fietsroute kent weinig alternatieven en er loopt eigenlijk maar 1 weg door het gebied. Dus fiets je altijd over drukkere wegen met auto’s en motoren. Daarnaast verwachtte ik een mooi uitzicht over de plassen, maar die werd ons ontnomen door nogal grote en dure kasten van huizen die aan beide zijden van de weg aan de waterkant zijn gebouwd. Ook wel leuk om te zien hoor, die kasten van huizen, maar wat meer blik op het plassen was mooier geweest.

De lichte teleurstelling werd echter ruimschoots goedgemaakt door de rit langs de Vecht, met zijn prachtige buitenhuizen. Een schitterend gezicht, de history spat er van alle kanten vanaf. Vooral Breukelen en Loen aan de Vecht zijn plaatsen die je een keer bezocht moet hebben. Niet dat je je er een hele dag kunt vermaken, maar een doorgangsbezoek is heel fijn.

In Loenen aan de Vecht hebben we bij de plaatselijke bakker broodjes gehaald die we iets verderop aan de Vecht hebben opgegeten. Heerlijk.

Plaatsen: Hilversum, Nieuw-Loosdrecht, Boomhoek, Muyeveld, Breukelen, Nieuwersluis, Mijnden, Nieuwehoek, Vegtlust, Loenen aan de Vecht, Vreeland

Knooppunten: 31 – 30 – 28 – 27 – 23 – 85 – 84 – 02 – 25 – 04 – 03 – 06 – 09 – 74 – 11 – 55 – 31

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén