BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Beuningen

Voor juli stond nog een rondje van 100+ km op het programma. De keuze is gevallen op het rondje Beuningen.

Na het begin via Wanroij, Mill en Grave begon ik aan de maasdijk van Nedeasselt naar Niftrik. Een prachtig stukje om te fietsen. Ik ging langs Nifterik op richting de Waal. Het plaatsje Winssen zag er erg leuk uit. Hierna volgde De Dijk, een schitterende weg langs de Waal op richting Weurt, boben Ewijk en Beuning langs.

Aangekomen in Nijmegen ging de route langs het Maas-Waal kanaal. Daar heb ik even gepuazeerd. Daarna ontdekte ik een park langs de A73 waar ik nog nooit was geweest, De Staddijk. Dat ken ik alleen van het uitzicht vanaf de A73, nu heb ik het eens van de andere kant gezien.

De route liep vervolgens langs De Berendonck en daarna langs de Overasseltse en Hatertse vennen. Een prachtig gebeid, maar niet alle fietspaden zijn geschikt voor sneller wielrenners. Dus als het kan moet je dat mijden.

Tenslotte ging de route door een meer bekende omgeving. In Vianen is een watertappunt, dus heb ik de bidons nog even bijgevuld. Daarna was het weer richting huis.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén