BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rooj Tracks MTB Toertocht 2021

De derde MTB toertocht van het seizoen. Deze heb ik vorig jaar ook gefietst en kon me herinneren dat het toen best nat en koud was. Daar was dit jaar niets van te merken. De temperatuur blijft bij zomers en het was al enige tijd droog.

Dus heb ik me daags van tevoren ingeschreven via de fietssport site. Omdat je dan via iDeal betaald hoef je de dag van de toertocht alleen nog maar je barcode te scannen en je kunt op pad gaan.

Bij het inschrijven had ik gekozen voor de 65 km afstand. Maar ik nam een slag om de arm en zou de kortere afstand nemen als het me zou tegenvallen. Vorige week gaf overigens mijn Wahoo speed en cadence sensor de geest. Mogelijk dat de batterij op was, maar die was onlangs vervangen. Het is eigenlijk altijd lastig met die dingen, dus had ik besloten om nieuwe sensoren te bestellen. Met deze tocht was het de eerste keer dat ik ze gebruik, en ze gaan prima.

Na het eerste gedeelte voelde ik me prima. Op de pauzeplaats was ik bijna de eerste, zelfs nadat ik een keer verkeerd was gereden en even de route op mijn telefoon had gecontroleerd. Het ging me dus goed af.

Dus bij de splitsing 50-65 heb ik toch de 65 aangehouden. Ik ging er vanuit dat hier de hele Overloonse MTB route werd gevolgd en weinig nieuws zou brengen. Maar dat was maar deels het geval. Op enkele plekken werd van de vaste route afgeweken en kregen we toch wat andere paden aangeboden. Dat was een aangename verrassing.

Wat minder was het gedeelte direct na de Overloonse bossen. Ik weet dat als je richting de Venrayse Ballonzuilbossen gaat, rechtsaf de bossen in kunt gaan. Daar staan een aantal vervelende klimmetjes en keren en draaien op het programma. Dat namen we dus ook nog even. De kramp speelde een beetje op, maar die was ook snel weer weg. Het lukte me prima, misschien niet als snelste van de dag, maar het lukte me wel.

Aan het einde van de route worden nog wat bosgebieden in de buurt van Venray genomen, zoals het Odapark. Daarna was het richting de finish, waar bleek dat ik net geen 70 km heb gereden. Een prima resultaat en een goed gevoel. Fijn om de weten dat ik het nog kan ?.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén