BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

MTB route Uden

Het weer begint langzaam steeds meer op herfst te lijken. Voor dit weekend was er veel regen op zaterdagavond en zondag gemeld. Ook was de geplande toertocht voor dit weekend geannuleerd.

Dus besloot ik een MTB route in de buurt te fietsen die ik nog niet kende. De keuze is gevallen op de MTB route van Uden. Zo’n 30 km lang, eigenlijk net iets te kort. Ik wilde deze aanvankelijk combineren met de MTB route van Zeeland, die ook op dezelfde plek gestart kan worden. Sterker nog, delen van de routes overlappen elkaar.

Omdat het combineren van de route uiteindelijk iets teveel tijd in beslag zou nemen en er meer dingen voor deze zaterdag op het programma staan heb ik alleen de Udense route gedaan.

De route zelf was oké. Niet fantastisch, omdat er nogal veel asfalt en brede onverharde paden in zaten. De singletracks zijn echter prima en leuk om te doen. Geen grote uitdaging.

Omdat grote delen van de route door het natuurgebied De Maashorst loopt bereikte ik op een gegeven moment het begrazogsgebeid van de grote grazers. In dit gebied zijn o.a. Taurus runderen. Grappig was dat de singletrack opeens werd geblokkeerd door een grote, zwarte Tauros stier. Er was geen andere mogelijkheid dan omkeren en een ander pad kiezen. Dat was maar een klein lusje, maar ook daar lagen grote exemplaren langs het pad en staarden je aan.

Korte tijd later bereikte ik het eindpunt. Even was ik wat doorgeschoten, maar ik realiseerde me net op tijd dat ik de route voor de tweede keer was begonnen. Via een fietspad ben ik teruggegaan naar de parkeerplaats. Het was een prima tochtje, het is droog gebleven en de paden waren prima te fietsen. Ik hoefde zelfs mijn fiets niet te poetsen. Dat was de volgende dag wel anders. Een goede keuze om op zaterdag te gaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén