BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Sint-Oedenrode

Geen MTB toertocht deze week, helaas. Maar het weer blijft goed, dus waarom niet nog een rondje op de wielrenner. Zo gezegd, zo gedaan. En als mogelijk laatste wielrentocht wilde ik er nog een 100 km rondje uithalen.

Enige tijd geleden had ik een route gevonden richting Sint-Oedenrode. Het leek me een mooie route om dat deze dag te gaan doen. En een mooie route was het. Afwisselend door het Brabantse agrarische gebied, door bossen en veel langs het Wilhemminakanaal, vanaf Son tot Aarle-Rixtel.

En wat ging het lekker, althans, de heenweg. Er was een zwakke oostenwind voorspeld en omdat ik op de heenweg vooral in westelijke richting ging had ik niet in de gaten dat ik wat rugwind had. Daar kweam ik later wel achter. Met name langs het kanaal had ik hem lang tegen. Niet dat het een harde wind was, maar ik merkte het wel en dat kost natuurlijk wel wat energie. Energie die ik later blijkbaar hard nodig had, want in het laatste gedeelte was het halen van de 30 km een flinke prestatie. Ik wist nog net de 31 km gemiddeld te houden. Geen schande overigens, gezien het feit dat het toch al weer enoge tijd geleden was dat ik op de wielrenner had gezeten. En dan werk je dat wielrennen en MTB’en toch zeker andere disciplines zijn.

Al met al heb ik er een goed gevoel aan overgehouden en kan ik weer uit gaan kijken naar het volgende wielrenseizoen. Ik verwacht dat dat pas volgend jaar maart/april weer aan de orde komt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén