BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Gerard Kocken MTB Tocht Overloon

Gelukkig stond er weer een toertocht op het programma. Deze keer die van Overloon en uit het verleden is gebleken dat ze in Overloon altijd mooie tochten uitzetten.

En ook dit jaar hebben ze ons niet teleurgesteld. Bijkomend voordeel was dat het weer nog steeds erg goed is. De nachten worden wel wat kouder, maar het is droog. Dus heb ik me vooringeschreven voor de 55 km en ben ’s morgensvroeg vanuit huis naar Overloon vertrokken. Wel met lichtjes op de fiets, want het was nog donker, heerlijk. Aangekomen in Overloon heb ik mijn NTFU code laten scannen en kon direct vertrekken.

De route lag er goed bij. Wat altijd leuk is bij de Overloonse tocht is dat ze veel gebruik maken van de vaste route, maar ook veel daarbuiten. Daar waar je normaal gesproken niet komt. Extra leuk is dat grote delen van de vaste route andersom worden gefietst. Iets wat je normaal gesporken NOOIT doet. Maar omdat de route voor de dag van de toertocht was afgsloten voor normaal gebruik kon dit deze keer wel. Erg leu om te doen, want je kijkt er dan toch weer anders tegenaan. Het ljkt gewoon op een hele andere route.

Maar ook de gedeelte buiten de vaste route om waren erg mooi en leuk. Met uitzondering van een enkele steile afdaling die ik voorzichtig, lopend heb genomen. Ik fiets niet om mijn nek te breken en weet waar mijn grenzen liggen. Dit alles mocht de pret niet drukken. Bij thuiskomst had ik er 75 km opzitten. Een mooie afstand, ik was tevreden. Op naar de volgende toertocht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén