BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Mook-Groesbeek-Malden gecombineerd

Geen toertocht dit weekend. Althans, de geplande tocht van Helmond was, waarschijnlijk nog steeds door de Corona situatie, afgelast. Dus moesten we wat anders bedenken. En omdat volgend weekend de toertocht van Milsbeek op het programma staat, waarbij de bossen van Mook, Groesbeek en het Reichswald worden aangedaan, heb ik het plan opgevat om alvast wat te gaan ruiken aan deze omgeving. Ik heb de vaste MTB routes van Mook, Groesbeek en Malden aan elkaar geknoopt.

En hoe was het? Nou, het viel me niet mee. De routes zijn wisselend mooi, modderig, langs drukke doorgaande wegen en en waren veel alternatieven ingesteld door afsluitingen. De afsluiten hadden o.a. te maken met de natuur en daar moeten we natuurlijk altijd rekening mee houden. Maar hier en daar waren er ook omleidingen die te maken hadden met het onbgaanbaar zijn van de paden en ook de aanwezigheid van de Afgaanse vluchtelingen in Heumensoord waren blijkbaar redenen om de route wat te verleggen. Allemaal geen probleem, maar op enkele plaatsen raakte ik het spoor bijster omdat het niet meer overeen kwam met mijn GPS. Met name de aansluiting van de Mookse en Groesbeekse route was wat verwarrend. Uiteindelijk heb ik het wel gevonden.

De Maldense route was echter een klein drama. Niet dat het een slechte of oninteressante route is, maar de modder was fors. Een ook dat mag een MTB’er niet afschrikken, maar toch. Ik heb nog overwogen om de route in te korten omdat die toch wel pittig was. Maar ik heb dat toch maar niet gedaan. Op een gegeven moment bereikte ik het gevreesde Traumapad. Ik voelde al heel vlot dat er veel snellere rijders achter mij zaten en ben maar aan de kant gegaan. Ik ben niet zo’n held met dit soort paden, maar ga ze ook niet uit de weg. Vooral de wasborden bij het aanremmen van kombochten vind ik er lastig. Ik heb het er desondanks toch goed vanaf gebracht en ben heel gebleven.

De rest van de route was echt pittig. Vooral de Groesbeekse route heeft veel klimmetjes en afdalingen. Op een enkele klim werd ik voorbij gestoken door een groep jonge MTB’ers van 10 of 11 jaar, onder begeleiding van oudere ‘meesters’. Leuk om te zien dat er aanwas in die zo gemotiveerd is.

Na bijna 3 uur kwam ik terug op de plaats waar ik was begonnen. Ga ik deze route nog een keer doen? Nou, ik heb besloten dat ik volgend weekend niks te zoeken heb bij de toertocht van Milsbeek, dus die laat ik schieten. En de routes nog een keer doen, ja, maar dan als het een tijdje droog is geweest en de temperatuur lekker aangenaam. Want de omgeving is prachtig, dus zeker de moeite waard. Maar voor nu heb ik het wel weer even gezien daar.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén