BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis eigen route

Het was weer tijd om het rondje Sint Tunnis te doen. Adrie had zich afgemeld vanwege ziekte, dus had ik met Tonny afgesproken. Wel even onder voorbehoud, want de weersvoorspelling was niet erg hoopvol. Op de zondagochtend zou het droog zijn, maar de dagen en nachten ervoor was het flink nat geweest. Dus enige modder zou er wel zijn.

We waren net onderweg toen we tussen houten hekken van de paardenweiden reden en Tonny was modderplassen wilde ontwijken en met zijn stuur het houten hek aantikte. Er was niet te houden en hij vloog door de lucht. Helaas kwam hij precies op een grote boomstronk terecht met zijn buik. Hij schreeuwde het uit en ik schrok me een hoedje. Gelukkig kon hij even later weer opstaan en moest hij even bijkomen terwijl hij tegen een boom aan leunde. Het ging hem niet meer worden. Ik heb Tonny naar huis gebracht in de hoop dat het allemaal achteraf zal meevallen.

Zelf ben ik weer teruggegaan naar het bos en heb het rondje verder afgemaakt. Het was best te doen met de modder. De fiets was toch al vies, dus ik zag geen reden om niet verder te gaan. Later bedacht ik me nog dat de val van Tonny heel anders had kunnen aflopen. Maar dat is natuurlijk geen reden om thuis te blijven zittten. Wel realiseer ik me weer dat we toch voorzichtig moeten blijven, een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is een ingecanculeerd risico wat we nemen, maar het hoeft allemaal niet meer zo extreem. Ik wens Tonny een spoedig herstel.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén