BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Overloon – Ballonzuil bossen – Defensiekanaal

De afgelopen dagen hebben zich een tweetal stromen over ons land geraasd, Dudley en Eunice. En vooral die tweede was erg fors. Dat betekent natuurlijk omgewaaide bomen en losse takken in de bossen. Het was dus niet geheel zonder risico om met de moutainbike het bos in te gaan. Ook omdat voor de zondag erg slecht weer was voorspeld ben ik zaterdag op pad gegaan.

Als alternatief heb ik een route gepland, deels op basis van een reeds bekende Komoot route, waarbij ik de bossen wat meer mijd. Het is uiteindelijk een soort graveltocht geworden.

Jammergenoeg ‘moest’ ik zowat alle wat he fout kan doen met een mounteinbike, ook fout doen. Zoals het fietsen in een bos waar een vaste route is (Overloon en Venray), het tegen de richting in fietsen van een vaste MTB route, wandelpaden fietsen, landbouwgrond fietsen, etc. Niet alles heb ik gedaan, zoals het tegen de richting in fietsen op een vaste MTB route. Maar dit alles was reden genoeg om de route voor een volgende keer wat aan te passen.

Een heel leuk gedeelte van de route is de fietsbrug door het Oorlogsmuseum Overloon. Die is opengesteld voor fietsers en zeker de moeite waard om eens te doen.

Na het het Overloonse bos ging de route richting Venray. Ik had ervoor gekozen om langs de Loobeek te fietsen, maar daar was helemaal geen fietspad. Het was al moeilijk om te lopen, dus laat staan dat je daar gaat fietsen. Maar het is gelukt, zelfs het laatste stuk over soppige landbouwgrond.

Hierna volgde de Ballonzuilbossen en een stuk van de Ysselsteijnse MTB route. Toen bereikte ik het defensiekanaal bij Vredepeel. Voorheen was daar een pad door de houtwal, maar die was niet meer begaanbaar. Dus moest ik langs het kanaal op. Met al de losse afgewaaide takken en tractor sporen was dat niet gemakkelijk. Maar halverwege zou ik wat buitenpaden krijgen. Echter, dat leken paden die afgesloten waren of privé paden. Dus ben ik teruggegaan naar het defensiekanaal en heb ik het resterende gedeelte ook langs het kanaal gefietst. Er leek geen einde aan te komen, maar gelukkig bereikte ik het vroegere MOB complex, alwaar de Peelkanaalroute start. Dat was een stuk gemakkelijker.

Hierna was het een kwestie van recht-toe recht-aan via Oploo naar huis.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén