BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Rondje Gemert – Beek en Donk

Het weer was goed, de hele dag op het kantoortje gezeten, dus was het tijd voor een wielrenrondje. De laatste dagen had het flink gestormd en het was nog steeds niet windstil. Sterker nog, een windkracht van 4 tot 5 was nog steeds aanwezig. Ik heb dus een rondje uitgekozen waarbij ik eerste tegen de wind in moest en op de terugweg heerlijk wat snelheid kon maken.

De keuze was gevallen op het rondje om Gemert. Dat betekent in feite vertrekken richting Handel, van daaruit door Boerdonk en dan langs het kanaal naar Beek en Donk. Daarna gaat het richting Bakel, waarbij ik het centrum mijd en wat in het buitengebied blijf. Daarbij kwam ik langs grintafgraving bij Nederheide. Daar heb ik even een pauze genomen.

Na de pauze ging ik richting De Rips. Hier heb ik een aanpassing gemaakt in de route. Voordat ik De Rips bereikte ben ik rechts afgeslagen en ben binnendoor richting Vredepeel gegaan. Daar aangekomen heb ik een heerlijke snelheid behaald op de Vredeweg. Deze weg is vorig jaar super glad geasfalteerd. En met de wind in de rug wil dat wel lekker gaan.

Thuis aangekomen zag ik dat ik ondanks de straffe tegenwind nog een aardig gemiddelde er uit heb weten te persen, 30,8km. Dus reden om tevreden te zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén