BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Ehzerwold – Lochem – Zutphen

We hadden nog wat Weekendje Weg tegoedbonnen, dus besloten we een lang weekend ergens in Nederland te plannen. Het is Landgoed Ehzerwold in de buurt van Almen geworden. Dus de fietsen achterop de auto en op naar Almen. Het weer zag er goed uit, hoewel een regenbui op de loer lag.

Aangekomen op het landgoed hebben we ons eerst aangemeld. Daarna zijn we op de fiets gestapt en hebben we onze eerste fietstocht gemaakt. Deze ging allereerst richting Laren en daarna naar Lochem. Een plaats die we al eerder bezocht hebben. De route ging langs mooie landhuizen en kastelen.

Aangekomen in Lochem hebben we wat gegeten bij Eetcafé Woodstock, een verzameling van aan aantal kleine broodjes met diverse smeerseltjes. Heel leuk en lekker. Na de lunch hebben we nog ever kort in Lochem rondgekeken, waarna we de fiets weer hebben gepakt. Op naar Zutphen, langs de Berkel op.

Toen we halverwege langs het landgoed Ehzerwold op kwamen hebben we onze spullen uit de auto gehaald en naar onze kamer gebracht. Hier hebben we nog even gerust, waarna we weer verder gingen met de fietstocht. De route ging door Almen en via Warnsveld naar Zuthpen.

En Zutphen is natuurlijk een stadje waar je de fiets parkeert en rustig te tijd neemt om rond te kijken. Het is een heel leuke Hanzestad met erg leuke winkeltjes. In Zutphen hebben we ook gegeten. Daarna zijn we teruggefietst richting het landgoed. Via Eefde en langs het Twenthekanaal was het nog een uurtje voordat we op het landgoed aankwamen. Een prima eerste dag van het lange weekend.

Plaatsen: Groot Dochteren, Laren, Lochem, Almen, Warken, Warnsveld, Zutphen, Eefde

Knooppunten: 17 – 18 – 23 – 22 – 21 – 12 – 13 – 14 – 50 – 82 – 46 – 45 – 44 – 77 – 76 – 74 – 76 – 43 – 42

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén