BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Ehzerwold – Deventer

Onze eerste volle dag in het prachtige gebied tussen Zutphen, Deventer en Lochem. Vandaag stond de fietstocht naar Deventer op het programma. De regenjassen gingen mee, want er was nogal wat regen voorspeld. We hoopten op het beste, en dat hebben we ook gekregen.

Vrij snel na de start, na zo’n 5,5 kilometer, bereikten we Landwinkel ‘De Winde’. Een mooie boerderijwinkel met vooral streekproducten, bloemen en kaas, maar ook heel veel andere, lekkere dingen en leuke snuiterijtjes. We hebben daar even rondgekeken en lekkere kaas gekocht.

Daarna ging de route verder langs de Gorsselse Heide om vervolgens via de uiterwaarden van de IJssel aan te komen bij het fietspontje bij Gorssel. De omgeving deed mij al denken aan een eerdere fietstocht die we hebben gemaakt. En toen we aankwamen bij de horecagelegenheid en taartenbakkerij ‘De Kribbe’ wist ik het zeker, we zijn hier eeder geweest. Toen ik terugkeek in de history van onze fietstochten bleek dat op 14 juni 2017 te zijn geweest, onze route ‘Twello – tussen Zutphen en Deventer’. Maar omdat we toen van de andere kant kwamen, leek het heel anders.

Na het genieten van de taart van ‘De Kribbe’ ging het naar Deventer. Deze stad wilden we eens rustig gaan bekijken. Laat dat ‘rustig’ maar achterwege, want het was er markt en dus stervensdruk. We hebben de bewaakte fietsenstalling opgezocht, de fietsen gestald en de stad in gegaan. En wat is Deventer een leuke stad. Leuke winkelstraatjes met net zo’n leuke winkeltjes. Ondanks de drukte hebben we ervan genoten. Na een broodje bij Bakker Bart gingen we winkel in, winkel uit. De tijd vloog.

Omdat we nog niets hadden gereserveerd om te eten en het tijd werd om wat te nuttigen spraken we af om op de terugweg, in Gorssel, wat te gaan eten. Van daaruit is het niet zo heel erg ver meer naar het hotel. In eerste instantie wilden we reserveren bij Loetje in Gorssel, maar dat was vol. Dus kwamen we uit bij restaurant ’t Elf Uur. Nou, daar hebben we geen spijt van gehad. Het eten was prima en de bediening goed.

Na het eten zijn we via in een wat strakkere lijn teruggefietst naar het hotel en de geplande route gelaten voor wat hij is. Een einde van een mooie fietstocht en een heerlijk bezoek aan Deventer.

Plaatsen: Landgoed Ehzerwold, Eefde, Gorssel, Deventer, Epse

Knooppunten: 46 – 45 – 42 – 39 – 32 – 38 – 41 – 43 – 40 – 96 – 34 – 54 – 27 – 17 – 16 – 61 – 24 – 63 – 47 – 27 – 59 – 58 – 28 – 33 – 39 – 42 – 45 – 46

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén