BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Gemert vanaf de brink in Sint Anthonis

Eigenlijk hadden we een fietstocht samen met Dianne en Twan gepland op zondag de 29e, maar gezien de weersvooruitzichten hebben we besloten om hem te verschuifen naar vandaag, Hemelvaartsdag 2022. Vandaag was het in ieder geval nog goed weer, althans, de temperatuur zag er goed uit, maar de wind was aanzienlijk. Voor een enkeling toch nog voldoende redenen om een korte broek aan te trekken en korte mouwtjes aan te doen, maar voor anderen was dat echt nog een brug te ver.

Omdat de keuze zo spontaan werd gemaakt was er geen sprake van een voorbereiding. Gelukkig had Ine onlangs een leuk boekje gevonden met mooie fietsroutes in de buurt van Sint Anthonis. De fietsroutes zijn ook te vinden op www.natuurlijksintanthonis.nl. En ik moet zeggen, ondanks dat ik al heel veel kilometers in de buurt heb gemaakt zaten er toch nog heel veel wegen en paden in die ook voor mij nieuw waren.

Op het pleintje in Venhorst hebben we onze eerste pauze ingelast. Daar zagen we een Coop Supermarkt. We zijn daar wat brood en salades gaan halen met wat te drinken. Dat hebben op het plein heerlijk genuttig. Hierna fietsten we via Huize Padua naar Handel. Daar hebben we in de Mariakapel een kaarsje opgestoken.

Toen ging het richting Gemert. Daar kwamen we langs het Boerenbond museum. Het was er erg druk en zag er gezellig uit. Misschien leuk om een andere keer hier naar terug te gaan. In Gemert was het de bedoeling om op het Ridderplein een terrasje te zoeken voor een lekker biertje. Helaas was er een kermis bezig en was het druk en rumoerig. Dus hebben we een alternatief gezocht en gevonden in de vorm van Café d’n Engelenburcht. Hier hebben ze meer dan 50 soorten bier, dus moest er een keuze worden gemaakt.

We zijn na het biertje verder gefietst langs De Mortel op en door het buitengebied naar Elsendorp. Daar hadden we wel zin in wat te eten. Veel was er niet te vinden, dus zijn we naar D’n Brabander gegaan, een restaurant bij het tankstation. We hebben daar een soepje gegeten, een beetje lauw, maar die was snel nog even opgewarmd. Laten we zeggen, het was niet veel bijzonders, maar er zat weer wat in onze magen.

Het laatste stuk ging richting Sint Anthonis. Toen we langs de Bunthorst en Bronlaak kwamen hebben we een kleine ronde gemaakt. over het terrein van Bronlaak. Leuk om weer even te zien. Daarna waren we snel thuis met de wind in de rug. Tijd voor een hapje te eten. Omdat er bij De 3 Burgemeesters op de brink in Sint Anthonis geen plaats meer was hebben we een frietje en hamburgers besteld bij Van Kol. Dat was wel een tegenvaller. Laten we zeggen, we hebben wel lekkerdere hamburgers gehad. En de friet was ook niet fantastisch. Maar goed, de buiken waren vol. Na een kopje koffie bij ons thuis zijn Dianne en Twan weer naar huis vertrokken. Einde van een leuke fietstocht.

Plaatsen: Sint Anthonis, Landhorst, Venhorst, Huize-Padua, Handel, Gemert, De Mortel, Elsendorp

Knooppunten: 97 – 96 – 95 – 27 – 26 – 80 – 64 – 51 – 52 – 99 – 75 – 47 – 58 – 17 – 31 – 19 – 53 – 23 – 24 – 29 – 32 – 33 – 34 – 96 – 97

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén