BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Helenaveen B32R

Eind mei, de zomer komt eraan, zou je denken. Het weer liet een ander beeld zien. We hebben een aantal mooie dagen gehad, wel met veel wind. Maar nu leek het weer even herfst. 10-12 graden en regen.

Dus twijfel, twijfel, twijfel. Moet ik gaan of niet. Kou lijden of lekker in het bedje blijven liggen. De planning was om vroeg op de fiets te zitten. Maar toen ik om 6:30u opstond en naar buiten keek leek het me het beste om even lekker te blijven liggen. Even later ben ik toch opgestaan, nog steeds niet zeker of ik wel zou gaan. Maar na wat nadenken wist ik dat ik in de loop van de dag spijt zou krijgen als ik niet zou gaan. Dus toch maar de fietskleding aangetrokken en de fiets gepakt voor een tocht naar Griendtsveen en Helenaveen. Een route die ik sinds lange tijd weer wilden maken.

Als basis heb ik wederom een route van de TOS gepakt. Deze heb ik iets aangepast om over de 100 km te komen. Uiteindelijk zijn het zo’n 90 kilometers geworden omdat het weer dus niet echt meespeelde. Al tijdens het vertrek regende het al licht en dat zou nog wel een tijdje duren. In ging in zuidelijke richting en de buien ook. Niet zo slim zou je zeggen, maar ik had nu eenmaal ik de kop om naar Helenaveen te gaan, dus ging ik ook.

Hier en daar was het een beetje uitkijken met het natte wegdek, maar als je voorzichtig doet in de bochten is het geen probleem. Aangekomen in Griendtsveen viel me op dat er veel grote bomen en struiken aan de overkant van water verdwenen waren. Voor mijn gevoel was het veel kaler. Erg jammer.

De route was erg mooi, geen grote doorgaande wegen, dus fijn om te fietsen. Bij Castenray heb ik kort onder een viaduct gestaan om een bui over te laten trekken, maar helemaal droog was het nog niet toen ik verder ging. Overigens was het niet de hele weg kommer en kwel, zo af en toe kwam het zonnetje een beetje verlegen door, en dan was het gewoon lekker. Uiteindelijk ben ik droog thuisgekomen en kon ik de fiets gaan poetsen. Toch wel lekker dat ik ben gegaan. Dat gevoel ken ik wel, dus dat maakt de keuze voor de volgende keer weer wat gemakkelijker.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén