BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Friesoythe

Op de tweede dag van de vakantie ging de fietsroute naar de stad Friesoythe. Dit is de grootste stad van Landeskreis Cloppenburg, dus wij dachten dat daar wel wat moois te zien was. Dat viel heel erg tegen. De stad had weinig tot geen uitstraling. We hebben even gewinkeld, maar ook de winkelstraat had geen sfeer. Het was gewoon een doorgaande straat. Na het winkelen hebben we geluncht in een konditorei, Bäckerei Glup. Dat was heel lekker.

De route naar Friesoythe toe ging deels over een gedeelte wat we gisteren ook al hadden gehad. Maar we kozen ervoor om de korte route te doen. Het was zeker niet zo dat het vervelend was om de route te fietsen, de wegen waren zoals gisteren, dus konden wat beter. Maar ook nu hadden we vooral verkeersluwe wegen. Da’s fijn als je fietst.

Halverwege kwamen we langs een mooie dieren- en speeltuin. Meer een kleine Efteling met dieren, leek het. Het was Tier Freizeitpark Thüle. Op de terugweg hebben we even gekeken naar de apen die vanaf de weg goed te zien waren.

Aangekomen bij de Thülsfelder Talsperre hebben we weer even gerust bij (opnieuw) de sluis aan de noordkant van het meer. Daarna was het nog een kort stukje naar huis.

Plaatsen: Dwergte, Thüle, Friesoythe

Knooppunten: 52 – 33 – 39 – 61 – 43 – 70 – 73 – 88 (heen en terug)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén