BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Kevelaer – Goch

Op mijn vrije vrijdag hebben we besloten om een leuke fietstocht te gaan ondernemen. We hebben de knooppunten in Duitsland ontdekt en dat betekent dat we nog veel nieuwe paden en wegen kunnen plannen, net over de grens in Duitsland. En zo gezegd, zo gedaan.

We hebben een route gepland naar Kevelaer. Van daaruit leek het me mooi om de Niers te volgen naar Goch en vervolgens terug naar het beginpunt. En wat is dat beginpunt dan? Omdat het fietsen vanuit huis zou betekenen dat we nogal wat kilometers moeten maken voordat we in Duitsland zijn hebben we de auto geparkeerd bij het Reindersmeer. Een prachtige omgeving, en de eerste kilometers waren ook geweldig door de bossen van het natuurgebied De Maasduinen.

Daarna gingen we de grens over en over buitenwegen richting Kevelaer. Voordat we daar aankwamen hebben we nog een korte rustpauze ingelast. Daarna bereikten we Kevelaer en hebben we de fiets geparkeerd en zijn op zoek gegaan naar een Konditorei voor een Kaffee mit Kuchen. Die hebben we gevonden. En als je in Kevelaer bent steek je een kaarsje op. Ook zijn we wat winkels binnengelopen, maar hebben niets gekocht.

Na ons bezoek aan Kevelaer zijn we verder gefietst. De route liep langs de Niers op richting Goch. Bij het plannen leek met dit een mooie route, en dat wat het ook. Wel veel onverharde paden, maar goed te doen. En de uitzichten op de Niers waren prachtig. Zo kwamen we langs Schloss Wissen, een prachtig zicht met de Niers op de voorgrond.

Aangekomen bij het Denkmal voor de Boxeler Bahn hebben we opnieuw een rustpauze ingelast en wat gedronken en heerlijke kersen gegeten. In Kevelaer hadden we ook wat echte Duitse broodjes gekocht. Die hebben we hier ook lekker opgegeten.

Tijd om naar Goch te gaan. Ook daar hebben we de fietsen geparkeerd en eerst een drankje gedaan bij Kempers no. 5. Daarna nog wat gewinkeld, en hier hebben we wel wat gekocht. Na het winkelen besloten we een hapje te eten bij Steak Brothers. Dit was super. We zijn zeker van plan hier nog een keer te gaan eten, en dan een lekker steak.

Na het eten zijn we teruggefietst naar het Reindersmeer. Voordat we bij het eindpunt aankwamen hebben we nog een korte pauze genomen op een picknick bank bij het Reindersmeer.

kort daarna kwamen we terug bij de auto, hebben de fietsen op de fietsendrager gezet en terug naar huis gegaan. Einde van een mooie route. Het leek net vakantie.

Plaatsen: Twistenden, Kevelaer, Weeze, Goch, Siebengewald

Knooppunten: 30 – 29 – 65 – 28 – 64 – 75 – 45(D) – 47(D) – 48(D) – 42(D) – 43(D) – 44(D) – 99(D) – 95(D) – 96(D) – 38(D) – 37 – 29 – 30

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén