BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Heeswijk-Dinther

De warme dagen komen eraan, dus ben ik vandaag vroeg op pad gegaan. Om iets na 07:00u zat ik op de fiets voor het rondje naar Heeswijk-Dinther. Deze route heb ik vorig jaar ook een keer gedaan en is blijven hangen als een mooi rondje. En dat was het.

Bij de start was het toch nog wel wat fris dus had ik mijn armstukken maar aan gedaan. Dat was best een goede keuze. In het eerste stukje ging de route door het Sint Tunnisse bos. Omdat ik vroeg was had ik de hoop nog wat (groot) wild te zien, maar het is gebleven bij een hele grote haas die vlak voor mij het pad overstak.

Hierna verliep de route over niet onbekende wegen. Omdat het zo vroeg was was het er ook met het verkeer erg rustig. Weinig auto’s, fietsers en hier en daar een wandelaar (al of niet met hond) of een hardloper. Heerlijk.

Tot aan Kasteel Heeswijk was het zo rustig. Ik had er zo’n 57 km opzitten en vond het wel tijd voor een pauze. De vorige keer had ik die ook bij het kasteel genomen en dat was me goed bevallen. Rond 09:00u was ik er. Heerlijk in het zonnetje even de schoenen uit en wat eten. En genieten van de rust en het uitzicht.

Omdat het vandaag wat zomers zou worden heb ik vantevoren bekeken waar er watertappunten in de buurt van de route zijn. In Heeswijk-Dinther is er eentje, maar die is niet altijd beschikbaar. In Mariaheide, het volgende dorpje op zo’n 75 km van de route, is er ook eentje. Daarom heb ik de route iets aangepast en heb hem door Mariaheide, via het watertappunt gepland. Dat was een goede keuze. Aangekomen in Mariaheide stond het watertappunt precies op de plek waar hij was geregistreerd. Dus heb ik mijn bidon gevuld en heb wat tijd genomen om een banaantje en een Snelle Jelle te eten.

Nu was het tijd om het laatste stuk naar huis af te leggen. Er was weinig wind, maar de wind die er was had ik nu tegen. Gelukkig viel het mee en kon ik nog een redelijk tempo fietsen. Aangekomen op de Noordstraat richting Wanroij dacht ik dat ik er bijna zou zijn, maar wat ik niet meer wist was dat ik zelf de route via Wilbertoord en Mill gepland had. Dus nog wat extra kilometers. Geen probleem hoor, ik ging er toch vanuit dat ik boven de 100 km zou eindigen. Dat was uiteindelijk ook het geval, 106 in het totaal.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén