BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Blitterswijk en Deurnense Peel

Dit weekend heb ik ervoor gekozen om niet op de zondag de gaan fietsen, maar op de zaterdag. Ook niet in alle vroegte, maar lekker rustig uitslapen, opstaan en dan het rondje te starten. De keuze is gevallen op een rondje richting Wanssum en Blitterswijk en vervolgens via de Helenaveen, Griendtsveen en Deurne terug naar huis.

Dus ben ik rond kwart voor elf op pad gegaan. Het eerste gedeelte van de route is natuurlijl bekend, maar niet vervelend. Als je om je heen kijkt zie je dat het een mooie omgeving blijft. Zo ook het gebied tussen Wanssum en Blitterswijk. Een overstroom gebied van de Maas. Hier zijn mooie wegen en paden aangelegd. Wel even oppassen voor de veeroosters.

Een heel mooi gedeelte is het fietspad langs het natuurgebied ’t Sohr. Dat is een prachtig pad voor zowel recreatief fietsen als wielrennen.

Aangekomen in Grubbenvorst kon ik mijn bidons vullen. Van tevoren had ik bekeken waar de watertappunten op de route waren. In Grubbenvorst heb ik even gekeken waar het tappunt precies was. Mijn route kwam er niet helemaal langs, dus heb ik een kleine aanpassing gedaan. Het watertappunt heb ik uiteindelijk gevonden tegenover de IJssalon Clevers. Daar waren al meerdere wielrenners uit Duitsland die bezig waren met een tocht van 300 km ?.

Na een korte rustpauze liep de route richting de Deurnse Peel. Dit stuk is altijd prachtig en doet heel buitenlands aan. Ik kom er graag. Ook in Griendtsveen heb ik een pauze ingelast. Daarna ging het richting Deurne en De Rips. Langs De Stippelberg is het fietspad onlangs vernieuwd en heerlijk om te fietsen. Aangekomen in De Rips heb ik opnieuw het plaatselijke watertappunt opgezocht en mijn bidons gevuld. Met een ontrekkende beweging via Elsendorp ging het weer richting huis. Aan het einde heb ik nog een alternatieve route gemaakt, achterlangs via Oploo.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén