BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Brachterwald

Het blijft maar mooi weer en dus geen reden om in huis te blijven zitten. En wat gaan wij dan doen, we pakken de fiets en gaan een stuk fietsen.

Vroeg in het voorjaar had ik al een route gepland bij het Brachterwald, net over de grens bij Venlo. Om verschillende redenen is dat toen niet doorgegaan. Dus lag de tocht nog op de plank. Vandaag was het een mooie dag om deze route op te pakken en te gaan fietsen.

En ik moet zeggen, het is een heel mooie gebied. De fietspaden door het bos waren niet altijd even goed begaanbaar, zo nu en dan was het wat mul, en de binnenwegen in duitsland zijn vaak niet heel mooi vlak. Ze worden vaak met kleine stukken asfalt opgelapt, maar dat is in de meeste gevallen niet heel goed uitgevoerd.

Maar ondanks dat is het een heel mooie omgeving. Echter, aangekomen in plaatsen als Niederküchten en Brüggen was wel goed te zien dat er toch veel vergane glorie te zien was. Blijkbaar is het vroeger een belangrijk recreatiegebied geweest, maar is dat nu niet meer zo. Niet dat het lelijk was, maar er was veel achterstallig onderhoud te zien.

In Elmpt hebben we een bakkerij gezocht en gevonden, bakkerij Achten. We wilden er lunchen, maar toen we daar aankwamen bleek de medewerkster zo druk met het serveren van een aantal klanten, dat we besloten om een apfelkuchen met kaffee te nemen. Het smaakte heerlijk. Niet een echte lunch, maar een goed alternatief.

Heel mooi, maar ook wel wat verouderd, was de Hariksee. Dat was een verrassende blik zo vlakbij huis.

Na door Brüggen te hebben gefietst kwamen we weer in de buurt van de startplaats. Nog even een stuk door het bos en over de mulle paden en we hadden het rondje klaar. Voordat we terugreden naar huis hebben we nog even een krentenbol gegeten. Een mooi slot van een mooie rit. Misschien een gebied wat ik nog een keer kan bezoeken met de mountainbike.

Plaatsen: Overhetfeld, Elmpt, Oberkrüchten, Niederkrüchten, Brempt, Brüggen, Bracht

Knooppunten: 72 – 18 – 60 – 32 – 53 – 23 – 22 – 39 – 26 – 21 – 10 – 17 – 91- 90 -27 – 59 – 32 – 60 – 18 – 72

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén