BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Huijskens VRT MTB Tocht Overloon 2022

Vandaag is het weer tijd voor de MTB Toertocht van Toerklub Overloon. Dit is traditioneel een hele mooie tocht. Dus lekker vroeg op pad gegaan met de fiets vanuit Sint Anthonis.

Halverwege Overloon heb ik al een klein stuk van de route gefietst om te kijken hoe alles erbij lag en of het me een beetje goed af ging. Ik voelde me namelijk niet heel fit en wilde weten of het wel te doen was om de 55 km te doen.

Het viel allemaal gelukkig erg mee. Het bos was niet te modderig en ik voelde me best oké. Dus heb ik de 55 km route gevolgd.

Helaas was het kort na de start goed mis. Mijn achterband werd wat slap en bij controle bleek mijn hele fiets onder te zitten met de witte latex uit de tubeless band. Ik besloot de band zoveel mogelijk op te pompen met mijn kleine pompje en te kijken of hij het zou uithouden. Dat ging een tijdje goed. Even later heb ik nog wat bijgepompt, en dat ging best goed tot aan de pauze. Ik had de indruk dat er niet heel veel lucht ontsnapte en besloot de band flink hard op te pompen met de fietspomp die op de pauzeplaats stond. Hij hield het heel goed vol tot het einde. Ik heb wel besloten om er een nieuwe band op te laten leggen en de vloeistof te vervangen.

Aan het einde van de tocht maken we normaal gesproken nog een rondje op het museumterrein van het Oorlogs- en Verzetsmuseum van Overloon. Deze keer kon dat niet omdat er op het musuemterrein de slag om Overloon werd nagespeeld door een grote groep reënactment figuranten. Mogelijk dat dat een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden, dus dat rondje over het museumterrein zal er wel niet meer inzitten. Niet dat dat voor mijn een probleem zal zijn, want ik had het wel aardig gehad. Bij thuiskomst had ik 77 km op de teller staan. Best oké voor mijn doen, dus kan ik alleen maar tevreden zijn.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén