BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Veldtoertocht Zeeland 2022

De toertocht van Zeeland stond weer op het programma. Deze keer was de start op een andere locatie. Voorheen werd er gestart vanaf de camping De Heiense Tip, nu vanaf de sportvelden van Sportvereniging Festilent in Zeeland. Voor mij een stuk makkelijker te bereiken en het parkeren is ook veel beter.

Ik was er weer vroeg bij, iets na achten stond ik klaar. De inschrijving was pas vanaf 8:30u, maar alles was klaar dus ik kon op pad gaan. Ik had gekozen voor de 52 km route. In het begin vond ik dat er vooral veel lange wegen waren maar dat veranderde al snel. Toen ik het bos bereikte waren er veel single tracks gekozen. De Maashorst heeft ook een vaste MTB route, maar de toertocht week daar gelukkig vanaf. Maar daarom kwamen we wel nogal wat wandelaars tegen. Die waren niet allemaal even vriendelijk, maar ja, we moeten elkaar wat gunnen. Netjes ‘Goedemorgen’ zeggen en weer door.

Het weer was geweldig mooi. ’s Morgen wat koud maar met het zonnetje erbij was het prachtig en lekker. De route was uitgezet met roze pijlen en er was geen GPX beschikbaar. Dat leidde bij mij een paar keer tot een verkeerde afslag of een gemiste pijl. Een aantal keer heb ik moeten omdraaien. Aan gekomen op het open veld na de pauze bleek dat er, mogelijk door vervelende wandelaars, een pijl was omgedraaid. Met zo’n 20 mede-moutainbikers heb ik gezocht naar de juiste route, die we uiteindelijk vonden door rechtsaf te gaan i.p.v. linksaf, zoals de pijl aangaf. We hebben de pijl vervolgens weer de juiste kant op laten wijzen. Jammer dat er mensen zijn die het nodig vinden om het plezier van anderen de moeten vergallen.

Na zo’n 61 km bereikte ik de finish. Einde van een mooie route.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén