BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Goed begin tocht Escharen 2023

Om 08:00u zondagsochtends zou de tocht van start gaan. Dus dan ben ik zeker een kwartier daarvoor aanwezig. Het was nog donker bij aankomst, dus ik begon toch al wat te twijfelen. En inderdaad, toen ik klaarstond bij de inschrijving, bij een oud-collega van Matrix, bleek dat de inschrijving pas om 8:30u van start ging. Maar ik kon toch alvast inschrijven. Maar meteen op pad gaan was niet echt een optie omdat het nog echt te donker was. Dus dan maar eerst een kop koffie.

Even later, het begon te schemeren, ben ik van start gegaan. Zeker in het begin was het even goed uitkijken op de bospaden. Kuilen en bultjes kon ik niet goed zien, maar het is goed gegaan.

Als voorbereiding op deze tocht had ik mijn aantekeningen van de vorige keer gelezen. Daar had ik ook al aangegeven dat de tocht erg veel open vlaktes en verharde wegen had. Dus ik was er op voorbereid, en inderdaad, het was niet veel anders dan vorig jaar. Desondanks vond ik het heerlijk om weer op pad te zijn op de MTB. Het was droog, maar wel erg koud. Ik had me goed aangekleed en de nieuwe fietsbroek en beenstukken van Futurum doen heel erg goed hun werk. Je hebt geen last van lichte vorst. Temperaturen van -5 tot +10 zijn geen probleem voor deze kleding.

Na zo’n 34 km bereikte ik de pauzeplaats. Goed verzorgd, daar is niets van de zeggen. Daarna was het nog ongeveer 20 km tot de finish.

Ik moet zeggen niet alles van de tocht was slecht. Al met al heb ik het prima naar mijn zin gehad. Als het volgend jaar uitkomt zal ik heb wel weer doen. Zeker omdat er steeds minder keuze is in toertochten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén