BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Sint Anthonis Eigen Route

De laatste fietstocht van het jaar 2022. Het plan van Tonny was om op de laatste dag van het jaar samen nog een rondje te maken en daarna het oude jaar uit te luiden met oliebollen en een drankje. De weersvoorspellingen lieten echter niet een heel positief beeld zien en de laatste dagen had het ook veel geregend. Deze vrijdag leek in ieder geval nog redelijk te zijn, dus heb ik de MTB gepakt en de route verkend.

Tevens wilde ik wat extra paden onderzoeken, paden die ook in de toertocht van Sint Tunnis zaten en wel een extra uitdaging zijn. Vooral het nieuwe stuk bij en over de ‘varkensbulten’. Dit heet zo omdat hier in de 6o’er jaren vele varkens zijn begraven die het slachtoffer zijn geworden van de heftigste varkenspest uitbraak van de eeuw. Het pad was nu iets beter te berijden dan een paar weken geleden, maar nog steeds best zwaar.

Omdat ik wat nieuwe paadjes heb genomen heb ik op andere plekken wat overgeslagen. Hier en daar waren er ook weer sporen van de illegale wild crossers, vooral op de houtwal langs het defensiekanaal. Helaas moeten we het ermee doen. Nog steeds hoop ik dat er meer actief wordt opgetreden tegen deze nietsnutten.

De rest van paden lagen er goed bij. Ondanks de vele regen van de laatste tijd was er toch weinig modder te bekennen. Een prima verkenende tocht voor een fietsrondje wat de volgende dag toch niet bleek door te gaan. Het was gewoon te nat, teveel regen. Dan maar alleen een oliebol, een drankje en een gezellige afsluiting.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén