BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Door het decor van Dagboek van een Herdershond – Eijsden

In 1 van de blaadjes van de VVV van Zuid Limburg kwamen we een wandeling tegen in Eijsden langs een aantal opnameplaatsen van de oude TV serie Dagboek van een Herdershond. Deze serie is op TV geweest in de jaren 1978-1980. Als tiender vond ik dat geweldig. We hebben meteen een aantal afleveringen op Youtube teruggekeken.

Het zonnetje scheen, we hadden er veel zin in, dus zijn we vertrokken naar Eijsen. Daar zijn we naar de VVV gegaan die in het Familiemuseum aan de Breusterstraat 27 is gehuisvest. Echter, de VVV was niet open, maar de man van het museum was vriendelijk genoeg om ons te wijzen waar we het routeboekje konden vinden. De link naar deze route is hier te vinden:

Wandeling langs de decors van de televisieserie Dagboek van een Herdershond (1978-1980). https://www.visitzuidlimburg.nl/omgeving/heuvelland/kunst-cultuur/dagboek-van-een-herdershond/

Zo zijn we met het boekje in de hand aan de wandeling begonnen. Bij elke plaats waar opnames zijn geweest werd in het boekje uitleg gegeven. Heel leuk.

Vroeg in de wandeling kwamen we langs eetcafé Aon ‘t Bat. We moesten naar het toilet en besloten hier iets de eten en te drinken. Het zijn luiksewafels met koffie gewonrden.

Na deze stop kwamen we langs Kasteel Eijsden, aan de Maas. Hier waren we al eerder geweest maar het is een mooi gebierd. Ook het buitengebied daar omheen is prachtig. Veel mooie huizen.

Na de wandeling zijn we nog even wat gaan winkelen in Eijsden en hebben we nacho’s bij lunchcafé Paternoster in Eijsden besteld. Een heerlijk einde van een prachtige en hele leuke wandeling terug in de tijd.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén