BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Nachtwandeling Afferden

Ik de krant zag ik een aankondiging van een nachtwandeling in het natuurgebeid De Zevenboom in Afferden. Dat leek me leuk om een keer te doen. Het heette in werkelijkheid een Volle Maan wandeling en werd georganiseerd door Het Limburgs Landschap. We hebben Marleen gevraagd of ze het leuk vond om mee te gaan en dat wilde ze wel. De wandeling begon om 20:00u, dus een half uurtje van tevoren vertrokken we naar Activiteitencentrum De Zevenboom in Afferden.

Daar aangekomen waren we één van de eersten. Uiteindelijk waren er 20 bezoekers en 2 gidsen. We vertrokken in het donker en werden gevraagd om geen zaklampje mee te nemen en niet op onze telefoons te kijken. Als je eenmaal gewend ben aan het donker, dan zie je steeds meer.

De maan was soms te zien en soms ook niet. Wat me opviel was dat het ondanks het donker toch veel te zien was. Natuurlijk waren overhangende takken en struiken wat minder makkelijk te zien, dus zo nu en dat hadden we er een beetje ‘ruzie’ mee.

De route liep langs een landbouwbedrijf, waarvan de zeggen is dat er veel licht rond zo’n bedrijf hangt. Even later verlieten we de bewoonde wereld en werd het steeds donkerder in de omgeving. Omdat we op wat hogere gronden liepen kon je aardig ver kijken en zag je de lichtvervuiling van alle kernen in de buurt.

Later op de route kwamen we bij de uitzichttoren. Daar zijn we omhoog gegaan om verder weg te kunnen kijken. Ondanks dat het niet heel helder was konden we heel ver kijken en zien waar al het licht vandaan komt.

Na het bezoek aan de uitkijktoren was het nog een klein stukje lopen en kwamen we terug bij het beginpunt. Het was een hele leuke wandeling en kregen goede informatie over allerlei zaken. Leuk om te doen, dus als je de kans hebt, zeker doen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén