BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Bosduvels MTB Ride 2023 Lieshout

Het is inmiddels alsweer vele jaren geleden, in 2015 om precies te zijn, dat ik de MTB toertocht van Lieshout heb gefietst. Veel weet ik er dus niet meer van en de tocht zal in de loop van de tijd ook wel heel anders zijn geworden. De reden dat we deze tocht de afgelopen jaren links hebben laten liggen is dat het net iets te ver rijden was, zo’n half uur. Maar als het aantal tochten waaruit je kunt kiezen minder wordt, ga je het toch ook een stukje verder weg zoeken.

En dus ging ik in de vroege zondagochtend richting het Scouting terrein van Lieshout/Mariahout. Ik werd omgeleid naar de parkeerplaats. Daar bleek dat ik niet de eerste was, ondanks het vroege uur. Het inschrijven ging vlot, ik had mijzelf vooringeschreven, voor de route van 55 km. Dus barcode scannen en op pad.

De tocht was supergoed georganiseerd. Na de tocht kon je gratis een hamburger halen, maar dat heb ik niet gedaan. Het eerste gedeelte van de route was nogal saai. Veel verharde wegen en paden. Maar je moet toch op de een of andere manier bij een bosgebied komen. De bleek de vaste route van Sint Oederode te zijn. Maar er werd toch ook veel afgeweken van de vaste route zodat het ook voor mensen die deze vaste route vaak rijden ook soms verrassend is. En daarbij komt dat ik dan ook een keer wil terugkomen om deze route, eventueel gecombineerd met de route van Best, te doen.

De pauze was rond de 32 km en goed verzorgd. De keuze was reuze. Daarna ben ik verder gegaan. Het weer was al best goed, droog en niet te koud, maar is deze tj=ijd van het jaar is het moeilijk kiezen. Achteraf bleek dat ik toch iets teveel had aangetrokken. Probleem is dan dat je niet zomaar iets kunt uittrekken omdat je dan extra snel afkoelt. Uiteindelijk ging het toch wel goed. Ik heb jet bufje afgedaan en de rits iets opengezet, en daarmee liep de temperatuur niet al teveel op.

Na een tijdje bereikte ik de bossen bij Gerwen. Daar fietse ik door een wijk (bosgebied) met megagrote landgoederen en dure villa’s. Mooi om te zien, Blaricum was er niks bij. Zo moet en kun je tijdens de tocht ook nog even goed de ogen de kost geven.

Hierna was het nog veel buitenaf fietsen over verharde wegen en uiteindelijk nog een bosgebeid met veel draaien en keren en de oude vuilnisbelt. Op deze vuilnisbelt is bovenstaande foto gemaakt. Na bijna 60km kwam ik bij de finish en besloot ik naar de auto te gaan en terug te rijden naar huis. Ik ben wel tevreden, gezien het feit dat ik twee weken niet heb gefietst.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén