BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Groenlo – Winterswijk

Als verjaardagskado heb ik van Dianne en Twan een overnachting in een B&B gekregen, met z’n vieren. Wat een heerlijk kado. Dus Dianne was er snel bij om de B&B De Schoppe in Winterswijk te boeken. En wat een goed keuze was dat. Super.

Dus het weekend brak aan en de weersverwachting was wat wisselvallig. Daarom hielden we rekening met vanalles en hadden we ook wandelschoenen en -kleding meegenomen. Bij aankomst bij de B&B konden we onze auto’s daar al plaatsen en van daaruit vertrekken. Ook de sleutel konden we alvast meenemen, zodat we niet gebonden waren aan een inchecktijd. Allemaal heel gemakkelijk en gemoedelijk.

We hebben afgesproken dat we de route Winterswijk – Groenlo zouden doen, maar dan omgekeerd. We komen dan uit in Winterswijk en afhankelijk van de tijd van aankomst daar zouden we dan een hapje kunnen gaan eten.

De route verliep erg voorspoedig, het weer hield zich uitzonderlijk goed. Binnen de korste keren waren we in Groenlo, tijd voor een eerste bakkie koffie. We hebben plaatsgenomen op het terras van Restaurant en Bakkerij Wissink op de Markt in Groenlo. Omdat we zelf broodjes en andere smeersels hadden meegenomen bleef het bij een eenvoudig kopje koffie.

Na de korte pauze in het leuke Groenlo gingen we verder via het buurtschap Zwolle naar het natuurgebied Vragenderveen, een veengebeid iets ten westen van Winterswijk. De rit ging zo vlot dat we al snel in Winterwijk waren. Veel te vroeg om te denken aan het avondeten. Eerst nog onze lunch gebruiken, dus op zoek naar een picknicktafel. Nu zie je die zeer regelmatig, maar als je ze zoekt zijn ze er niet. Aangekomen in de buitenwijken van Winterswijk vonden we een bankje in een parkje. Geen tafel, dan maar op de vuist de broodjes smeren. Dat ging niet allemaal zonder te knoeien.

Het was tijd om te bekijken wat het vervolg van de route zou gaan worden. De regen bleef nog uit, dus besloten we om de route te vervolgen en het gebied te oosten van Winterswijk te ontdekken. Echt ontdekken was het niet, want 2 jaar geleden zijn Ine en ik hiet ook al geweest, maar dat maakt het gebied niet minder mooi. Wij waren er in Coronatijd, dus toen was alle horeca gesloten.

De route liep richting de steengroeve van Winterswijk, leuk om ook dit aan Dianne en Twan te laten zien. We zagen daar een bord dat wees naar Rosenhaege, een keltische theetuin. Dat leek ons wel wat. Het was wel wat verder van de route, maar uiteindelijk zeer de moeite waard. Wat een prachtige plek.

Opnieuw werd bekeken wat het vervolg van de route ging worden. Nu is ervoor gekozen om vanaf knooppunt 04 weer terug te gaan naar Winterswijk voor een eetcafeetje. Daar aangekomen hebben we eerst een lekker biertje gepakt op het terras van Hotel Restaurant Stad Munster. Daar hebben we gezocht naar een leuke tent om te eten. Dat is uiteindelijk restaurant De Revolutie geworden, een Mexicaans restaurant. We hebben heerlijk gegeten. Terwijl we lekker binnen zaten begon het te regenen. Dus maar even wachten tot dat over is, en dat naar de B&B. Maar helaas, de regen werd wel iets minder, maar het werd niet helemaal droog. Toen we op de fiets zaten ging het zelfs nog is meer regenen. We konden dus goed onze regenjassen testen.

Uiteindelijk kwamen we aan bij de B&B, einde van een prachtige fietstocht en begin van een overnachting in een uitstekende B&B.

Plaatsen: Groenlo, Zwolle (buurtschap), Winterswijk, Kotten, Ratum, Huppel, Meddo

Knooppunten: 48 – 99 – 54 – 52 – 39 – 01 – 02 – 05 – 06 – 13 – 18 – 19 – 30 – 21 – 20 – 14 – 15 – 16 – 10 – 11 – 33 – 04 – 23 – 48

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén