BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Bergeijk en De Kempen

Op de dag na Hemelvaart hebben we gekozen om een fietstocht te gaan maken in de buurt van Bergeijk en door De Kempen. We vonden een goede parkeerplaats aan de rand van Eersel net naast de route. Dat was een mooi startpunt.

Dus zijn we vanaf dat punt vertrokken. Net een halve kilometer verder kwamen we door het centrum van het leuke dorp Eersel. We waren daar al eerder geweest. Omdat we nog geen koffie hadden gehad besloten we meteen maar even te gaan zitten op het terras van dinee-café Veertien. Daarna kon de trip beginnen.

Het weer was prima, een mooi zonnetje, maar ook een frisse bries. Dus in het begin waren lange mouwtjes geen overbodige luxe.

Kort na Eersel kwamen we in Bergeijk aan. Bij de Jumbo hebben we wat te drenken gekocht om te gebruiken bij de broodjes die we hadden meegenomen. Een aantal kilometers na Luyksgestel kwamen we langs een vijver met een bankje daarbij. Daar hebben we de broodjes gegeten en wat gedronken. En genoten van de kwaakconcert van de kikkers.

Wij vervolgden onze rit via Witrijt en Weebosch door bosrijk gebied. We kwamen aan bij recreatiepark Terspegelt. Het was hier erg druk met recreanten, maar we vonden toch een lekker plekje op het terras van restaurant De Keizer. Daar hebben we genoten van een lekker drankje en heerlijke Nacho’s.

De route liep verder door de bossen, maar hier volgenden we wel een wat drukkere weg, iets minder leuk. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het zonnetje scheen en de temperatuur steeg. De wind was wel nog steeds aanwezig, maar fietsen met korte mouwtjes was nu wel mogelijk.

Toen we in de buurt van de Belgische grens kwamen zagen we een deel van de grensbeveiliging van de eerste Wereldoorlog. We hadden dat al eerder gezien bij de Achelse Kluis, maar het blijft toch een indrukwekkend gezicht en bijzonder verhaal.

Een laatste stop hebben we ingelast bij Landelpark Het Vennenbos. Daar vonden we een mooi bankje in de zon bij de bushalte. De bus liet nog even op zich wachten, dus hoefde we ons geen zorgen te maken dat ze voor ons zouden stoppen. Hier hebben we onze krentenbollen gegeten en daarna de rest van de trip gemaakt.

Aangekomen bij de parkeerplaats besloten we om nog even een drankje te doen op een terras in Eersel. Zeker omdat dat daar zo gezellig was en veel te zien was. Het is een Leffe blond 0.0% geworden met een heerlijk stokbrood met smeerseltjes. Een goed einde van een hele fijne fietstocht.

Plaatsen: Eersel, Walik, Bergeijk, Loo, Luyksgestel, Boscheind, Witrijt, Spaanrijt, Weebosch, Boksheide, Spijkert, Egypte, Ten Vorsel, Dalem, Hapert, Duizel

Knooppunten: 64 – 65 – 06 – 68 – 85 – 86 – 77 – 87 – 25 – 24 – 23 – 22 – 18 – 19 – 20 – 21 – 08 – 09 – 89 – 12 – 16 – 02 – 15 – 14 – 91 – 71 – 13 – 81 – 80 – 10 – 64

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén