BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Breedeweg, Kartenspielerweg, Hommersum

Het blijft maar waaien. Dus is het een goed idee om een beetje rekening te houden met de wind en in het eerste gedeelte van mijn rondje tegen de wind in te fietsen. Dan kan ik de tweede helft, als de vermoeidheid toeslaat, nog een beetje tempo maken. Omdat de wind van het noord-oosten kwam was ik dus genoodzaakt om richting Duitsland te gaan. Nu had ik al een tijdje een route klaarliggen die via Breedeweg naar de Kartenspielerweg ging. Dit is die hele lange op-en-neer weg in het Reichswald.

Dus vertrok ik zondagsmorgens om iets voor half acht richting Gennep, Ottersum en Breedeweg. Het is ’s morgens zo lekker rustig, heerlijk. De temperatuur was oké, maar armstukken waren toch ook wel fijn. Aangekomen bij de Kartenspielerweg, ik wist niet precies wat ik kon verwacht, ging het op-en-neer. Dan weer klimmen, niet te stijl, en dan weer met 40+ naar beneden. Ik kan niet zeggen dat ik er lekker in zat, het viel me wat tegen. Misschien reden om deze route nog een keer te doen om te kijken of dat beter kan.

Na de Kartenspielerweg ging het kris-kras door het Duitse land, naar Kleef over goede wegen. Even een uitstapje over de Poststrasse, die niet heel erg geschikt is voor wielrenners. Het was flink klimmen, dat is niet zo erg, maar de afdaling ging over een beetje verhard en een beetje onverhard. Goed opletten dus en zeker niet te hard gaan.

De route verliep verder prima. Ik had hier en daar een extraatje ingebouwd om uiteindelijk uit te komen op iets meer dan 100 km. Vooral het gedeelte vanuit Hassem, waar ik even heb gepauzeerd, naar Siebengewald was anders dan de orginele route. Maar zeker niet vervelend, want het was mooi autoluw.

Vanaf Siebengewald had ik gelukkig even de wind mee, dus kon ik het gemiddelde nog wat opschroeven. Toch snap ik de wind niet. Telkens als ik dacht dat ik heb wel mee zou hebben had ik hem toch schuin voor. Maar goed, bij Bergen heb ik het pontje genomen naar Vierlingsbeek. Vanaf daar was het vooral bekende wegen, dus wist ik waar ik aan toe was. Het was een kwestie van afronden, maar ook het gemiddelde een beetje toonbaar houden. Dat is uiteindelijk 31 km/u geworden. Met die wind en klimmetjes zeker niet slecht. Om 11 uur was ik weer thuis. Een mooie route.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén