BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Klarenbeek – Zutphen

Dag 2 van de vakantie. De weersverwachtingen waren niet al te gunstig, vandaag zou het gaan regenen. Dus besloten we naar Apeldoorn te gaan. Maar toen we buiten aan het ontbijt zaten bleek het allemaal erg mee te vallen. Dus hebben we de plannen omgegooid en zijn we gaan fietsen richting Zutphen.

Om ongeveer half tien ’s morgens zaten we op de fiets. Al snel fietsten we langs de recreatieplas Het Busslo, daar waar ook de bekende Thermen zijn. Een prachtif gebied met een mooi fietspad met uitzichten over het water. Even daarna bereikten we de IJssel. Een stukje wat we gisteren ook hbben gedaan, maar dan andersom. Dan ziet het er toch weer anders uit. Op een heel mooi stuk door het stroomgebied van de IJssel kwamen we bij het Gemaal Nijenbeek. Vanaf daar was er een heel mooi uitzicht op de ruïne van Nijenbeek.

staken we over naar Zutphen. Daar hebben we gewinkeld, en natuurlijk dus kleren gekocht. Na een stevige lunch bij Grand Café Pierrot gingen we weer verder, terug de IJssel over.

Opnieuw een stop, bij rustpunt Het Jodink. Daar hebben we een heerlijk boeren ijsje gegeten.

Kort na de pauze fietsten we door het landgoed Voostonden. Een aaneenschakeling van bos en agrariasche landerijen. Het was wel een hele lange, rechte weg. Door de drukkende hitte was het otch nog wel even nodig om even van het zadel te gaan. Net voordat we Klarenbeek bereikten hebben we nog even een bankje gezocht en gevonden.

Hierna was het een kwestie van door Klarenbeek fietsen en terug naar de B&B De Hooijlanden. Iets vroeger dan gebruikelijk omdat er flinke onweersbuien met hagel waren voorspeld, code oranje. Voorda dit zou losbarsten wilden we terugzijn in ons huisje. Dat is gelukkig gelukt.

Plaatsen: Klarenbeek, Busslo, Gietelo, Hoven, Zutphen, Voorstonden, Klein Amsterdam

Knoopunten: 98 – 97 – 28 – 49 – 37 – 35 – 36 – 01 – 10 – 74 – 75 – 78 – 04 – 02 – 09 – 03 – 07 – 06 – 56 – 73 – 74 – 76 – 75 – 68

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén