BasRam

Met o.a. de mooiste MTB-tochten, Racefiets en Recreatieve Fietsroutes

Teuge – Terwolde – Twello

Dag 5 van de vakantie, de laatste dag. Gisteren hebben we een dagje gewinkeld in Apeldoorn. Nou ja, een dagje. Omdat er langdurige regenbuien gemeld waren die in de loop van de middag Klarenbeek zouden bereiken hebben we het winkelen vroeg afgebroken en zijn we teruggegaan naar ons huisje.

Vandaag zou het allemaal weer een stuk mooier zijn. Droog maar wel hoge temperaturen. Daarom hebben we, voordat we teruggingen naar huis, toch nog een korte fietstocht gepland. Nadat we alles in de auto hadden geladen, de fietsen achterop gezet en het huisje hadden opgeruimd zijn we naar Teuge gereden. Dat was maar een kwartiertje verder, dus daar waren we zo. De geplande fietstocht vertrok dus vanuit Teuge en liep via Terwolde naar Twello en Wilp-Achterhoek. In Tuege was het restaurant ‘Take Off’ nog niet open, dus vertrokken we op zoek naar een kopje koffie.

Door de mooie landerijen van het Teugse Broek kwamen we aan in het dorpje met de naam De Vecht. Een leuk klein plaatsje, maar ook hier was de horeca nog niet open. Dus maar weer door naar Terwolde. Daar was de Coöp open en daar hebben we een ijscappucino en een koek gekocht. Die hebben we even later genuttigd op een bankje op de dijk langs de IJssel.

Kort na de stop verlieten we, ter hoogte van Deventer, de dijk en gingen we weer het binnenland in. We kwamen langs de boerderijwinkel Fruitkwekerij Klomp. Daar hebben we heerlijke kersen gekocht.

De route ging verder naar Twello. Daarna fietsten we weer door het buitengebied en bereikten we de snelweg A1. Daarna door Wilp-Achterhoek, waar we eerder deze week ook al zijn geweest. We kwamen toen weer snel terug bij Vliegveld Teuge. Nu was het restaurant ‘Take Off’ wel open zodat we daar een lekkere lunch konden bestellen. Uitkijkend over de start- en landingsbaan en turend naar de vele parachutisten die daar uit de vleigtuigen sprongen, genoten we van een heerlijke omelet. Daarna was het echt tijd om de auto te pakken en terug te gaan naar huis. Einde van een heerlijke vakantieweek met mooie fietstochten.

Plaatsen: Teuge, De Vecht, Terwolde, De Wijk, Twello, Wilp-Achterhoek

Knooppunten: 03 – 91 – 67 – 85 – 83 – 84 – 86 – 18 – 87 – 48 – 56 – 12 – 11 – 73 – 72 – 15 – 45 – 03

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 BasRam

Thema door Anders Norén